Så enkelt kan du speca en småbil för en halv miljon

Ska en småbil verkligen kunna kosta över 500.000 kronor? Hos Audi och Mini är det så verkligheten ser ut, om du går loss i tillvalslistorna. Prova själv och se hur dyr din drömbil blir.
Annons

Så enkelt kan du speca en småbil för en halv miljon
Audi S1 är relativt välutrustad i standardutförande men med några snabba kryss i tillvalslistan krossar du snabbt halvmiljongränsen.

Vad får du egentligen i bilväg för en halv miljon kronor? Du får till exempel en relativt välutrustad BMW 520d Touring och ungefär 100.000 kronor kvar i näven att köpa en rolig sportbil för. Eller så får du en Audi S1.

Jo, det är sant: går du loss tillräckligt mycket i tillvalslistan är det inga som helst problem att pressa upp priset för småbilen långt över en halv miljon kronor. Vi lekte loss i Audis bilkonfigurator och lyckades komma upp i 518.300 kronor, men om du spenderar några minuter bland tillvalsrutorna kan du säkert slå det.

Vi betalar bland annat 5.900 kronor för en cd-växlare (!), 17.000 kronor för 18-tumsfälgar, 32.300 kronor för ett navigationssystem och 1.400 för röda ventilationsutblås.

Bland tillvalen som rimligtvis borde vara standard finns farthållare för 3.600 kronor och start-i-backe-hjälp för en knapp tusenlapp.

Läs också: Porscheköparna lägger mest pengar på tillval
Läs också: Imponerande dyra tillval för Porsche 911 Targa

Så enkelt kan du speca en småbil för en halv miljon
Även nya Mini kan bli dyr med många tillval: denna Cooper SD kostar 401.400 kronor.

Det är lika lätt att kryssa sig vilse bland paketen och tillvalen i Minis bygg-din-bil-funktion. Här väljer vi en Mini Cooper SD med sportautomatlåda för 229.000 kronor och kompletterar sedan med bland annat John Cooper Works-paket för totalt 30.300 kronor.

Som om inte det vore nog kryssar vi bland mycket annat i head up-display för 4.700 kronor och ”körassistent” för 9.400.

Läs också: Så svindyr blir din fullutrustade Pagani Huayra
Läs också: Dyraste lacken hos BMW – Pure Metal Silver

Annons
Annons
Rulla till toppen