Avslöjad: Nya BMW 7-serie utan maskering

En helt omaskerad BMW 7-serie, nya generationen ”G11”, lämnades obevakad och nu dansar bilderna runt på nätet. Kanske har BMW planerat en tidigare premiärvisning och nu kan vi se designen i sin helhet, även inredningen. Vad tycker du om nya BMW 7-serien?
Annons

Uppgifterna från våra tyska kollegor pekar mot att BMW planerat att premiärvisa nya 7-serien på Frankfurtsalongen, till hösten. Men kanske är det en tidigare premiärdatum planerad, för varför skulle man annars lämna en helt omaskerad bil utan bevakning?

Vi vet inte så mycket om bakgrunden till de bilder som ursprungligen publicerades hos Bimmerpost-forumet ”7post.com” under nyårsnatten, och som nu dansar runt hela nätet. Det ser ut att vara ett inhägnat område vid ett speditionsföretag, eller lager, och bilen har varit övertäckt. Men någon med tillträde till området drog undan presenningen och tog de här bilderna på den helt omaskerade bilen.

Läs också: BMW 7-serie vintertestas i Sverige
Läs också: BMW 7-serie fångad på svenska vägar

Ljusförhållanden är inte de bästa och avståndet ganska kort, men vi kan ändå bilda oss en god uppfattning om designen på nya 7-serien, med internkoden G11 (G12 i förlängt utförande). Det som ser lite märkligt ut på bilderna är den höga markfrigången, speciellt tydligt i de främre hjulhusen. Det skulle kunna indikera att bilen på bilderna saknar motor, eller så har man höjt upp den för att göra transporten enklare.

Som vi redan sett på spionbilderna av nya BMW 7-serien är motorhuven framdragen ända ner till ovankant på njurarna och strålkastarna. Hela strålkastararmaturen är breddad och når hela vägen in till njurarna i centrum av grillen. En kromlist i nederkant av fronten löper längs trösklarna bakåt till hörnen på stötfångaren bak där ett par integrerade ändrör till avgassystemet placerats. Bilen på bilderna, en 730d, har BMW:s nya laserstrålkastare.

Läs också: BMW 7-serie – bästa spionbilderna hittills
Läs också: Interiören i nästa BMW 7-serie fångad på bild

Interiörbilden visar en ganska kraftigt tilltagen rattkringla och inga större överraskningar i designen. BMW har utvecklat en ny generation iDrive som debuterar i nya 7-serien, som vi ser är kontrollen på mittkonsolen ungefär densamma. Det nya är den stora pekskärmen upptill på mittkonsolen som har samma rörelser som en smartphone, man kan alltså svepa och dra upp till exempel.

Enligt våra tyska kollegor på auto motor und sport ska det bara erbjudas en dieselmodell vid lanseringen, alltså den 730d som vi ser på bilderna. Däremot blir det fyra bensinalternativ och två hybridmodeller.

En av de viktigaste förändringarna på nya 7-serien är en kraftig bantning av vikt. Erfarenheterna från i3 och i8 har använts och det finns många detaljer i kolfiber på nya BMW 7-serien. Nu när nya 7-serien avslöjats helt utan maskering är det fritt fram att tycka till om designen – blir det tummen upp eller ned?

Läs också: Nya BMW 7-serie får hifi-ljud från Bowers & Wilkins
Spionbilder: Nästa Porsche Panamera blir lättare och snyggare

 

Missa inte den här läsningen:

Nästa BMW 7-serie blir en tekniksensation

 

Källa:

Bimmerpost, forum – ”2016 G11 7 Series completely revealed!!”

 

Avslöjad: Nya BMW 7-serie utan maskering
Inga stora överraskningar i inredningen, men iDrive-systemet är nytt och det finns även en pekskärm i 7-serien. Klicka på bilden för att hoppa till Bimmerpost-forumet.
Annons
Annons
Rulla till toppen