Långtråkigt? Bygg en McLaren P1 – till budgetpris!

Har du lite småtråkigt efter alla helgdagarna? Då har vi ett förslag till lämpligt tidsfördriv: bygg din egen McLaren P1 som pappersmodell. 139 pappersbitar från 40 ark bildar en 76 centimeter lång och detaljerad McLaren P1. Modellen har gjorts av Taras Lesko och hans nästa projekt blir en Koenigsegg One:1.
Annons

Bygga plastmodeller har väl de flesta av oss gjort någon gång i ungdomen, vika pappersflygplan också. De som önskat tuffare utmaningar har kanske provat på origami, japanska pappersfigurer, som kräver att man håller tungan rätt i mun.

För de som tycker att helgdagarna blivit många och långa finns det en ny variant av tidsfördriv: bygg din egen pappersmodell av McLaren P1. Från 40 pappersark klipper man ut 139 pappersbitar som viks och limmas ihop till en förvånansvärt naturtrogen modell, 76 centimeter lång.

Mannen bakom pappersmodellen heter Taras Lesko, född i Ukraina men numera bosatt i Seattle, USA. Taras är utbildad designer och har försörjt inom yrket sedan 2002.

På hemsidan går det att beställa byggsatser i olika utföranden och prislägen. Den som kan printa ut pappersbitarna i egen skrivare kommer undan med tre dollar som minst, men man kan också köpa en färdigutskriven byggsats i tjock papperskvalitet för 25 dollar. Förutom McLaren P1 finns det byggsatser för Chevrolet Corvette C7 Stingray, Ferrari F1, Lamborghini Aventador och Pagani Zonda. Nästa bilmodell som Taras Lesko ska ge sig på blir Koenigsegg One:1.

Förutom små pappersbilar har Taras Lesko också byggt större projekt. I videon nedan kan ni se hans Lamborghini Aventador i skala 1:2, en rejält stor modell på 2,4 meter som väger över elva kilo och är kusligt detaljerad. Varför bygga en så stor pappersbil – jo, hans fru sa att Taras inte skulle klara av det och den utmaningen kunde han inte motstå.

 

Källa, mer information:

Taras Lesko, Visualspicer

 

 

Annons
Annons
Rulla till toppen