Mercedes satsar på fler lyxiga Maybach-modeller

Det kommer fler nya Maybachmodeller från Mercedes – åtminstone om vi får tro USA-chefen Steve Cannon. I en intervju antyder han att E-klass eventuellt också kan få Maybach-behandlingen.
Annons

Mercedes valde att lägga ned floppmodellen Maybach – trots det höga priset gick Mercedes många miljarder kronor back på projektet som aldrig lyckades utmana Rolls-Royce på allvar.

Men nu försöker Mercedes igen med en annorlunda strategi. På bilsalongen i Los Angeles visades nya Mercedes-Maybach S 600 upp, med en prislapp som är ordentligt mycket lägre än för de gamla Maybachmodellerna: omkring två miljoner kronor.

Läs också: Mercedes-Maybach är ”världens tystaste bil” – och förbluffande prisvärd

Snart kan vi dessutom få se ännu fler Maybachmodeller. Mercedes planerar nämligen en extralång S-klass Pullman och en Maybachversion av den kommande suven GLS (som ersätter GL).

Och det kommer mer. Mercedes USA-chef Steve Cannon antyder i en intervju med Automotive News att även E-klass eventuellt kan få ta del av Maybach-behandlingen.

Han ger inga detaljer om vad vi kan förvänta oss, men gissningsvis handlar det om en specialversion av E-klass med längre axelavstånd för att ge mer benutrymme i baksätet. Mercedes-Maybach E-klass kan också få två separata fåtöljer i baksätet för att ge rätta ”loungekänslan”.

Läs också: Köp en Maybach – få 700.000 i rabatt
Läs också: Maybach: Tre miljoner i förlust – per bil!

Annons
Annons
Rulla till toppen