Rolls-Royce: ”Maybach är inte en konkurrent till oss”

Rolls-Royce konkurrerar inte med Mercedes nya Maybachmodell S 600, enligt märkets kommunikationschef i Nordamerika, utan med exklusiva fastigheter, dyra båtar och konst. "För våra köpare är det en livsstil och inte ett finansiellt beslut", säger han.
Annons

Mercedes satsar på fler lyxiga Maybach-modeller
Världens mest sunkiga och misskötta Rolls-Royce

Trots att den kostar nästan två miljoner kronor är inte Mercedes-Maybach S 600 någon direkt konkurrent till Rolls-Royce. Det uppger Gerry Spahn, som är kommunikationschef på Rolls-Royce i Nordamerika, i en intervju med Car Advice.

Enligt honom kan en begagnad Rolls-Royce Ghost i vissa fall vara en konkurrent till en Maybach-Mercedes.

Rolls-Royce:
Gerry Spahn är kommunikationschef på Rolls-Royce i Nordamerika.

”Det är är en fin bil, men vi ser den bara inte som en direkt konkurrent”, säger han.

Anledningen är enligt Gerry Spahn att Rolls-Royce-köparna inte ser bilköpet som ett finansiellt beslut. De kan lika gärna köpa en dyr tavla eller en exklusiv båt.

”Våra konkurrenter är inte nödvändigtvis bilar, utan flygplan, båtar, fastigheter, konst – det är sådant vi konkurrerar med. Våra köpare lägger 20 miljoner dollar på en båt. De kanske vill köpa en eller två Rolls-Royce som komplement till båten. Vår genomsnittliga köpare har sju bilar – det är som jackor för mig. För dem är det en livsstil och inte ett finansiellt beslut.”

Rollsköparna är väldigt rika och väldigt krävande, uppger Gerry Spahn. Men bilens pris är inte det viktigaste – utan det är ”hur bilen är positionerad”.

”Det finns folk som kommer köpa en Maybach för att de vill ha en Maybach. Men våra ägare köper en Rolls-Royce därför att de vill ha exklusivitet och även om du kan skräddarsy en Maybach eller Bentley, är de ’måttbeställda’ tillvalen för en Rolls-Royce helt unika.”

Mercedes storsatsade med lyxmärket Maybach 2007, men det kostsamma projektet blev en enorm flopp. Nu väljer Mercedes att lansera en förlängd och extra lyxig version av S-klassen med tilläggsnamnet Maybach.

Läs en provkörning av Mercedes-Maybach S 600 i senaste numret av auto motor & sport.

Köpte 30 Rolls-Royce Phantom för 140 miljoner
Så svindyr blir nya modellen från Rolls-Royce
Annons
Annons
Rulla till toppen