BMW planerar ny coupésuv – här är 1-serie SportCross

Marknaden för suvar fortsätter växa explosionsartat och det tänker BMW utnyttja. Efter nya generationen X1 kommer också en fyradörrars coupéversion som kan heta antingen X2, 1-serie SportCross eller 1-serie UrbanCross.
Annons

BMW X1 närmar sig – och den kommer som coupé
11 nya suvar och crossovers som är värda att vänta på

Som om det inte vore nog med en helt ny generation av suven BMW X1 kommer snart ytterligare en modell på samma tema, men med annorlunda design. 1-serie SportCross eller UrbanCross blir en direkt konkurrent till Nissan Juke och Citroën C4 Cactus, skriver Car Magazine.

Tanken med 1-serie SportCross är att designen ska kännas mindre konventionell – ungefär som en ”mini-X6” eller Range Rover Evoque. Rätt proportioner är viktigare än bästa möjliga takhöjd i baksätet, och större hjul har högre priorotet än stora motorer.

För att skapa ett lågt och brett intryck får BMW 1-serie SportCross bredare spårvidd än X1 och en lägre, sluttande taklinje som tillsammans med högt uppdragen fönsterlinje ska ge lite coupévibbar.

Tekniken under skalet hämtar BMW från nästa X1 – det handlar alltså om samma UKL-plattform som också används av Mini. Därmed blir 1-serie SportCross framhjulsdriven som standard, med fyrhjulsdrift som tillval. Tre- och fyrcylindriga motorer hamnar under huven.

Enligt Car Magazine visar BMW upp 1-serie SportCross (eller vad den nu ska heta) officiellt 2018.

BMW planerar ny coupésuv – här är 1-serie SportCross
Illustration: Schulte Design
BMW 2-serie Gran Tourer med sju platser – familjedröm?
BMW M-chefen avslöjar: Nya modeller på gång – med fyrhjulsdrift
Annons
Annons
Rulla till toppen