Vägpirater lurar bilister – polisen ger råd

Tyvärr är det numera ett säkert vårtecken att bedragare ställer sig ute i vägen och försöker få bilister att stanna. De som stannar blir erbjudna falskt guld som betalning och polisens uppmaning är rakt på sak – ”stanna inte!”
Annons

Sätten att lura folk på pengar är många och bedragarna hittar ständigt på nya metoder. Ett sätt som bara är allt för välbekant är att ställa sin bil vid vägkanten och öppna motorhuven eller se ut som om man kört slut på bränsle. Personer vid fordonet försöker sedan med olika gester få andra bilister att stanna och hjälpa de ”nödställda”.

De som stannar får serverat sig en historia om att man behöver pengar för att köpa en reservdunk bränsle. Tyvärr har man inga kontanter men erbjuder istället smycken, guld eller andra föremål som byte. Inget av detta är förstås äkta och när hjälparen ställer sig tveksam till affären kan personerna istället bli hotfulla.

Polisens råd är att absolut inte stanna utan ringa 114 14 eller 112 och berätta om den stillastående bilen. Polisen är bättre rustade för att hjälpa till eller ta reda på vad som egentligen sker vid vägkanten. Bedragarna kan även uppträda vid parkeringsplatser intill köpcentra och stormarknader. Förra sommaren försökte en kvinna sälja falskt guld till en civil polis i Skåne som när han försökte stoppa situationen var nära att bli överkörd av vägpiraterna.

 

Missa inte denna läsning:

10 tecken som avslöjar en civil polisbil – lär dig knepen
Polisen visar nya vapnet i jakten på olagliga bilförare

 

Vägpirater lurar bilister – polisen ger råd
En annan metod som bedragare använder sig av är att låtsas bli påkörda vid en parkering, för att sedan kräva föraren på pengar. Klicka på bilden för att läsa mer om detta.
Annons
Annons
Rulla till toppen