BMW M2 testas på Ringen

BMW ska lansera en efterföljare till nedlagda 1-serie M Coupé – och här kan vi visa spionbilder på nya M2 från Nürburgring. Premiären sker på Frankfurtsalongen i höst.
Annons

Spionbilder: BMW testkör nya M2
Test: BMW M235i mot konkurrenterna

BMW har verkligen tagit sin tid när det gäller utvecklingen av nya M2. En snabbare M-version av 2-serien har varit på gång länge – det behövs en toppmodell ovanför M235i – och vi kunde visa spionbilder på nykomlingen redan i maj 2014.

Nu verkar det dock som att M2-utvecklingen är inne i slutfasen. Bilen testas på Nürburgring och vår spionfotograf var förstås på plats.

Testbilen ger ett betydligt bredare intryck än vanliga 2-serie Coupé. Breddade hjulhus och breda däck gör sitt till för designen, och döljer de uppgraderade bromsarna.

På bakluckan finns en liten spoiler för att förbättra marktrycket och självklart också de M-typiska, fyra avgasutblåsen. Även fronten är kraftigt omarbetad jämfört med 2-serie Coupé i form av större luftintag.

BMW M2 testas på Ringen
De fyra avgaspiporna avslöjar nya BMW M2.

Det är turbomotor som gäller i BMW M2 – i princip samma motor som redan finns i M235i, men som även den omarbetats för att nu ge omkring 370 hästkrafter och 500 Nm. Mer än i M235i, men också med behörigt avstånd till M3 och M4.

Att nya sportbilar alltid lanseras med manuell låda är något vi fått omvärdera under de senaste åren. Porsche är en av få sportbilstillverkare som fortfarande erbjuder manuella lådor till vissa modeller, och en källa inom BMW säger till vår spionfotograf att även M2 får manuell låda som standard. Någon form av automatlåda ska dock finnas som tillval.

Jämfört med BMW M235i blir M2 förstås något snabbare – 0–100-tiden kan hamna på omkring 4,4 sekunder. Produktionen startar i november. Antagligen får vi en försmak av bilen redan på Frankfurtsalongen i september.

Förutom M2 planerar BMW en ny GTS-version av M4
M-chefen: Nya modeller på gång – med fyrhjulsdrift
BMW M2 testas på Ringen
BMW M2 testas på Ringen
BMW M2 testas på Ringen

BMW M2 testas på Ringen
BMW M2 testas på Ringen
BMW M2 testas på Ringen
BMW M2 testas på Ringen

Annons
Annons
Rulla till toppen