Är den ett plagiat av Aston Martin? Vad tycker du?

Företaget Fisker gick i konkurs och nu är bildesignern Henrik Fisker i trubbel igen. Den nya modellen Thunderbolt är en ren kopia av Aston Martin Vanquish – åtminstone enligt Aston Martin själva.
Annons

Bildesignern Henrik Fisker har släppt en ny bilmodell i form av konceptet Thunderbolt. Men nu påstår Aston Martin att detta är ett uppenbart fall av plagiat, skriver Automotive News.

Fisker Thunderbolt är en GT-coupé med V12-motor som ska kosta omkring fyra miljoner kronor och som premiärvisades nyligen i Florida. Henrik Fisker startade ett eget bilmärke 2007, med lyxlimousinen Karma, men det slutade med konkurs. Han har också jobbat hos flera andra biltillverkare, bland andra Aston Martin, där han står bakom designen på DB9 och V8 Vantage.

Men med nya Thunderbolt har Fisker passerat gränsen, anser Aston Martin, som nu stämmer Fisker. Konceptbilen har bara några mindre designförändringar jämfört med en Aston Martin.

”Fiskers försök att i ond tro åka snålskjuts på den fantastiska goodwill sammankopplat med det välkända Aston Martin-märket, logotypen på framskärmarna och sidoventilationshålet och Vanquish-märket kunde inte vara tydligare, skriver Aston Martin i ett uttalande.

Aston Martin DBX är en lyxig GT-coupé med suvkänsla
Läckra Fisker Karma – se filmen från provkörningen

Jämför själv – dra i reglaget!

Ser du inga bilder? Klicka här

Annons
Annons
Rulla till toppen