Tvisten avgjord: Fiskers bil för lik Aston Martin?

Den snygga konceptbilen Fisker Thunderbolt hamnade i trubbel när Aston Martin fick syn på den. "En kopia av Vanquish", ansåg Aston och lämnade in en stämningsansökan. Nu gör Henrik Fisker och Aston Martin upp i godo.
Annons

Tycker du att Thunderbolt är en kopia av Vanquish – dra i reglaget!

Ser du inga bilder? Klicka här

Bildesignern Henrik Fisker visade nyligen upp sin nya konceptbil Thunderbolt, en väldigt snygg GT-coupé med V12-motor, som om den blev verklighet skulle kosta runt fyra miljoner kronor.

Men problem uppstod när Aston Martin fick syn på Thunderbolt. De tyckte att Henrik Fisker, den förre Aston Martin-designern som står bakom DB9 och V8 Vantage, hade inspirerats lite väl mycket av sin tidigare argetsgivare, och då i synnerhet Vanquish.

”Fiskers försök att i ond tro åka snålskjuts på det välkända Aston Martin-märket, logotypen på framskärmarna och sidoventilationshålet och Vanquish-märket kunde inte vara tydligare”, skrev Aston Martin i ett uttalande.

Den 26 mars 2015 lämnade Aston Martin in en stämningsansökan. 

Nu meddelar parterna gemensamt att de har löst tvisten och gjort upp i godo.

I stort går uppgörelsen ut på att Aston Martin drar tillbaka sin stämningsansökar och Henrik Fiskers ”Project Thunderbolt” går inte i produktion.

Så på frågan om Thunderbolt var en kopia av Aston Martin Vanquish.
Svar: Ja. 
Case closed.

Annons
Annons
Rulla till toppen