Tjock-Steffe: ”Jag körde inte 260 – det var minst 340”

Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson är känd för många saker, men kanske mest för att han kraschade en Ferrari Enzo i 260 km/h i USA. Ferrarin klövs mitt itu. Efter tio år kommer han med ett klargörande: "Jag körde inte några 260 km/h, det var minst 340 km/h", säger han i en intervju med Kit.
Annons

Tjock-Steffe:
Polisens bild på Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson från 2006.

Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson är världsvärldskänd för många saker, Gizmondokraschen och sin inblandning med Uppsalamaffian. Men kanske är han ändå mest känd för att han kraschade en Ferrari i 260 km/h i Malibu. En Ferrari Enzo, en av 399 exemplar. Ferrarin klövs mitt itu, Stefan klarade sig med några småsår. 

I en lång intervju med nyhetssajten Kit klargör han en del detaljer om den där kraschen i februari 2006. Viktigast av allt, hastigheten.

”Jag körde inte i några 260. Det var minst 340. Det körde jag var och varannan dag på den där vägen. Det var inget konstigt med det. Att jag krockade just den dagen berodde inte på någon rattfylla, utan på att jag bytt däck på bilen. De fungerade inte som de skulle, det blev samma effekt som om fjädringen skulle gått av där bak. Bakhjulen släppte helt enkelt”, säger Stefan Eriksson till Kit.

Det gick dessutom rykten om att han vid kraschen identifierade sig med en falsk polislegetimtion under namnet ”Dietrich”. Hur var det med den saken?

”Jag har ingen aning, det var inte jag som sa det där. Det var min irländska kompis Trevor som var med i bilen som snackade med polisen och sa att en Dietrich hade kört. Jag sa ingenting, jag stod där och var mest chockad, säger han till Kit.

Stefan Eriksson erkände sig så småningom skyldig till anklagelserna i samband med kraschen och blev dömd till tre års fängelse, böter och utvisning ur landet. Läs mer om kraschen och domen här.

Bortglömd i öknen: Ferrari Enzo
Tjock-Steffe godtog fängelsestraff
Annons
Annons
Rulla till toppen