Peugeot rensar – här är modellen som ska bort

Det kommer ingen ny Peugeot RCZ, bekräftar märkeschefen för Autocar. "Att jaga nischer är för premiummärken, för oss har det varit distraherande", säger han.
Annons

För att kunna ta sig ur den ekonomiska krisen planerar Peugeot att minska antalet modeller från 26 till 13 under de kommande sju åren. Det innebär att nischmodellen Peugeot RCZ, som skulle utmana Audi TT, inte får någon ersättare. Det bekräftar Peugeotchefen Maxime Picat.

”Jag älskar RCZ, men jag vill att vi ska fokusera på att göra det bästa av våra viktigaste modeller, från Peugeot 108 och uppåt, och att sedan utnyttja vad vi har så mycket som möjligt. Att jaga nischer är för premiummärken, för oss har det varit distraherande”, säger han till Autocar.

PSA-chefen: "Vi vet egentligen inte hur man säljer elbilar"
Peugeot och Citroën kapar 19 modeller – ska visa vinst 2016

Testlaget hos auto motor & sport har berömt Peugeot RCZ, bland annat för turbomotorn, växellådan och bromsarna.

”Att som framhjulsdriven bil, i ett test med två bakhjulsdrivna, få toppbetyg för chassit är sannerligen inte illa pinkat”, skrev testlaget efter att ha kört Peugeot RCZ mot tre konkurrenter.

När Joakim Dyredand sedan provkörde Peugeot RCZ R på Nürburgring fick den beröm igen.

”Bilen inger ett stort förtroende, det är nästan det starkaste intrycket jag tar med mig. Det förhållandevis väl tilltagna axelavståndet bidrar till det vuxna uppträdandet. Inga negativa överraskningar, trots att det går undan rejält.”

Vi testar Peugeot RCZ mot tre roliga konkurrenter
Provkörning: Peugeot RCZ R – med R som i Ringen
Annons
Annons
Rulla till toppen