Cadillac till tyskarna: ”Er värsta mardröm är här”

Chefen för Cadillac sparar inte på krutet när han säger att de nya prestantamodellerna ATS-V och CTS-V slår fullständig knockout de tyska konkurrenterna. "Den fullblodiga amerikanska muskelbilen är tillbaka", skriver han på Facebook.
Annons

Inför lanseringen av prestandamodellerna ATS-V och CTS-V går Cadillacchefen Johan de Nysschen till hårt angrepp mot de tyska konkurrenterna i ett inlägg på Facebook.

”Så vi har tagit emot många kommentarer och åsikter om nya Cadillac ATS-V och CTS-V sedan vi presenterade våra hyperprestandabilar”, börjar han, och fortsätter:

”Till alla fanboys av tyska bilar där ute: er värsta mardröm är här. Jag menar inte hästkrafter. Jag menar inte vridmoment. Jag menar inte accelerationstider. På dessa områden vet ni redan att ni är slagna.”

”Nej, jag menar kördynamik. Köregenskaper, bromsprestanda, styrning, kurvegenskaper. Jag kan tänka mig att det finns en ny sheriff i stan: Cadillac V. Den fullblodiga amerikanska muskelbilen är tillbaka.”

Cadillac till tyskarna:
Johan de Nysschen skräder inte orden.
De största GM-flopparna – grotesk familjebuss och falsk lyx
Vi provkör: Cadillac ATS kan bli årets överraskning

Det som Johan de Nysschen menar är alltså att de tyska prestandabilarna inte bara är övertrumfade när det gäller rena accelerationssiffror på raksträckor, där amerikanska muskelbilar vanligtvis gör bra ifrån sig, utan även i kurvorna.

Amerikanska Motor Trend har en sammanställning av prestandasiffrorna för Cadillacs konkurrenter, men observera att tiderna inte gäller 0–100 km/h utan 0–60 mph.

Cadillac CT6 ska vara lättare än BMW och "tyst som i ett bankvalv"
Cadillac CTS-V får 649 hk – knäcker både BMW och Mercedes
Annons
Annons
Rulla till toppen