Polisen: ”Efter en biljakt kunde en av dem gripas”

Polisen fortsätter att varna för den liga i Stockholmsområdet som specialiserat sig på att stjäla bildelar i vissa bilar. Ligan har drar sig inte för att gå in på villatomter. "Vi har lyckats gripa en person, men var fortsatt vaksamma eftersom det lär finnas fler busar där ute", skriver polisen på Facebook.
Annons

Polisen rapporterar att man gripit en person som misstänks ligga bakom de organiserade bildelsstölderna i Stockholms södra förorter. Man fortsätter dock varna för den eller de ligor som härjar och ber allmänheten vara vaksamma.

”Givetvis är det viktigt att ni är fortsatt vaksamma eftersom det lär finnas fler busar där ute!!!”, skriver polisen på sin Facebooksida.

”Efter en biljakt kunde en av dem gripas. Vårt arbete fortsätter, skriver Calle, polis i yttre tjänst.

Ligan har länge figurerat inom Nackapolisens område men har nu även börjat sprida sig till Söderort och Södertälje.

”Man drar sig inte för att gå in på villatomter om bilen står utomhus”, skriver Polisen Trafik Söderort på Facebook.

Stöldligan har specialiserat sig på bildelar från särskilda märken.

”Bilarna som är populärast att stjäla ifrån är BMW, Audi, VW, Porsche Cayenne och Volvo. Man tillgriper bilens grill, backspeglar, krockkuddar med mera.”

Polisen ber nu allmänheten om hjälp med att hålla ögonen öppna och rapportera till polisen om ser något misstänkt.

”Populära ställen är inhägnade parkeringar vid olika bilfirmor, parkeringar vid olika köpcentrum och pendelparkeringar. Om ni ser framför allt kvällstid personer som smyger omkring på sådana platser som nämns så tveka inte att ring polisen. Försök också att se vad de misstänkta tjuvarna färdas i för fordon.”

 

Så många bötfälldes under insatsen – polisen förklarar
Polisen varnar för bedragare: "Stanna inte"
Annons
Annons
Rulla till toppen