BMW visar M3 Touring på Frankfurtsalongen

Internet surrar av rykten om att BMW återigen ska bygga en riktig prestandakombi, en M3 Touring. Stämmer uppgifterna ska BMW M3 Touring visas upp som ”konceptbil” på Frankfurtsalongen i höst och börja produceras för kombimarknader som Australien nästa år. Men BMW – ni har väl inte glömt Sverige?
Annons

BMW visar M3 Touring på Frankfurtsalongen
Kan en BMW M3 Touring se ut ungefär så här? Ungerska sajten X-Tomi har gjort en datorillustration som ser rätt sannolik ut. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

En av våra mest klickade artiklar de senaste veckorna handlar om Seat Leon ST Cupra, den brutalt snabba kombin som på Nürburgring tvålade till effektmonster som Audi RS 6 och gamla generationen BMW M5 Touring. Alla modeller som klarar varvet under åtta minuter är värda respekt men att göra det med en ”vanlig” kombi är verkligen imponerande.

Det är något oemotståndligt med en bilmodell som kan kombinera det bästa från två helt olika världar. Även om försäljningsvolymerna blir rätt blygsamma (gamla BMW M5 Touring är på väg att bli en riktig samlarbil) så ger en prestandakombi mycket uppmärksamhet i media och en imagemässig guldkant till övriga modeller.

Audi och Mercedes har flera modeller i det här lilla exklusiva segmentet men BMW saknar en riktig prestandakombi. Men sedan några dagar surrar nätet av rykten om att BMW är på väg att ändra på detta. Stämmer uppgifterna ska BMW presentera en M3 Touring ”konceptbil” (väldigt snarlik seriemodellen) på Frankfurtsalongen i september. Tidningen Avto Magazin i Slovenien säger sig ha säkra uppgifter på detta.

Designmässigt och tekniskt blir M3 Touring väldigt lik nuvarande M3, med liknande uppdateringar som vi fick se nyligen när 3-serien fick ett ansiktslyft. Med 431 hk och 550 Nm skulle M3 Touring vara kapabel till 0–100 km/h på strax över fyra sekunder. Några tiondelar långsammare än Audi RS 6 Avant, men förmodligen till ett betydligt lägre pris.

BMW M3 Touring ska ha siktet inställt på främst Australien, enligt ryktena, där man gillar både kombimodeller och bilar med många hästkrafter. Men vi får hoppas att BMW inte glömt bort Europa i sammanhanget, det finns ju ett visst land uppe i norr där man verkligen ser många kombibilar på vägarna…

 

Missa inte denna läsning:

PROV: Audi RS6 Avant – en djävul i kombikläder

 

Illustration: X-Tomi Design (blogg) och Facebook (klicka på länkarna för mer info).

 

Annons
Annons
Rulla till toppen