Hans förslag fick kalla handen från GM-chefen

Nu vill chefen för Fiat och Chrysler skapa en biljätte tillsammans med hela General Motors, enligt uppgifter till New York Times – men förslaget får kalla handen direkt från GM-chefen Mary Barra.
Annons

Hans förslag fick kalla handen från GM-chefen
Senaste idén från Sergio Marchionne: att få till en bilgigant tillsammans med GM. Foto: Archivio Perini/Flickr/Creative Commons

Fiat- och Chryslerkoncernen är en av de mest skuldsatta biltillverkarna i världen och koncernchefen Sergio Marchionne gör ingen hemlighet av att han letar efter andra företag att samarbeta med.

I maj gick han ut med den kontroversiella idén att alla biltillverkare borde dela på samma delar – exempelvis vill han bara ha en enda fyrcylindrig turbomotor. På så sätt vill han spara miljardbelopp och de enskilda biltillverkarna slipper utveckla egna motorer.

Sergio Marchionnes nya plan: En ny motor – för alla biltillverkare

Enligt uppgifter till New York Times skickade Sergio Marchionne också ett mejl till GM-chefen Mary Barra i mars för att diskutera ett samarbete. Men hon ska inte ha varit intresserad – Marchionnes förslag fick kalla handen direkt, skriver Automotive News.

Marchionne har tidigare sagt att om hans samarbetsplaner inte intresserar andra biltillverkare ska han istället vända sig till Google eller Apple. Enligt honom själv har han redan haft möten med Tesla och Apple, men han vill inte utveckla vad som diskuterades.

"Maserati ska bli en italiensk Porsche"
"Lanciafansen kommer bli ledsna"
Annons
Annons
Rulla till toppen