Nya kraven sätter käppar i hjulen för VW och Porsche

På grund av hårdare avgaskrav lägger Volkswagen ned två varianter av Touareg, och Porsche uppdaterar Cayenne S Diesel.
Annons

Nu försvinner flera bilmodeller från marknaden eftersom motorerna inte klarar de nya och hårdare Euro 6-utsläppskraven. Auto Evolution skriver om tre suvar som redan slutat säljas eller som måste uppgraderas i Europa.

Först ut är hybridversionen av Volkswagen Touareg som, trots att den bara släpper ut tolv gram mer koldioxid än dieselmodellen, alltså tas bort. Elmotorn kompletterades av en bensinmotor med turbo och systemeffekten låg på 380 hästkrafter.

Begagnattest: Porsche Cayenne eller VW Touareg – bästa begköpet

Även V8-dieselversionen av Volkswagen Touareg med ett vridmoment på 800 Nm försvinner.

”Vi kommer inte ha med Touareg Hybrid och V8 från modellår 2016 som börjat säljas nu. Dock är det möjligt att det finns lagerbilar att köpa hos våra återförsäljare”, säger Marcus Thomasfolk, informationschef på Volkswagen Group Sverige.

När det gäller Porsche Cayenne S Diesel hävdar Auto Evolution att den ska sluta säljas, men det stämmer inte enligt Andreas Lundberg som är pr-ansvarig för Porsche i Sverige. Däremot ska modellen sluta tillverkas under några månader på grund av uppgradering till en Euro 6-version som klarar de nya kraven. Även produktionslinan ska uppgraderas.

”Med andra ord slutar vi inte sälja Cayenne S Diesel, i alla fall inte i Sverige”, säger Andreas Lundberg.

De 10 dyraste suvarna: Mercedes är tveklöst värst
Vi provkör Porsche Cayenne GTS och Turbo S: "Vansinnigt snabb"
Annons
Annons
Rulla till toppen