Bildläcka: Nya Camaro Cabriolet avslöjad

På onsdag är det premiärvisning av nya generationen Chevrolet Camaro Cabriolet men redan idag har de första bilderna läckt ut. Taklinjen ser ovanligt lyckad ut för att vara en cabrioletmodell – vad tycker du?
Annons

Bildläcka: Nya Camaro Cabriolet avslöjad
Bildkvaliteten är inte den bästa, men man ser grunddragen hos Camaro Cabriolet änddå.

Nya generationen Chevrolet Camaro – den sjätte i ordningen – presenterades i mitten av maj och om några dagar är det dags att även presentera Camaro Convertible, eller cabriolet som vi säger. På onsdag eftermiddag (24 juni), svensk tid, ska premiärvisningen ske.

Men som vanligt är det någon som halkat på tangentbordet och även denna gång var det biltillverkaren själv som av misstag öppnade portarna till nya modellen. Chevrolet insåg misstaget fort nog men några av medlemmarna på forumet ”Camaro6.com” var blixtsnabbt framme och gjorde skärmdumpar.

Det ser ut som om nya generationen Chevrolet Camaro Cabriolet får samma snygga lösning på sufflettfällningen som C7 Corvette. Som vi kan se i teaserfilmen nedan är det också möjligt att manövrera fällningen av tygsuffletten med rullande bil.

I övrigt förväntar vi oss ungefär samma bil som för coupéversionen av Chevrolet Camaro. Det innebär en helt ny plattform, lite mindre yttermått och en bantning av vikten med cirka 90 kilo jämfört med föregångaren. Tre motoralternativ erbjuds med turbofyra, V6 och V8. Sexväxlad manuell låda eller åttastegad automat (från Corvette).

Chevrolet har vågat sig på lite mera skarphuggna, moderna drag på nya Camaro och med suffletten uppfälld ser det ut att bli en snygg taklinje. Men blir det rätt proportioner med den höga midjelinjen när taket är nedfällt? Tycke och smak, men nu kan ni läsare bilda er en egen uppfattning. Fältet för kommentarer står till ert förfogande och alla övriga detaljer får vi på onsdag.

 

Missa inte denna läsning:

Chevrolet Camaro utmanar Mustang – blir fyrcylindrig

 

Bildläcka: Nya Camaro Cabriolet avslöjad
Taklinjen blir låg på nya Chevrolet Camaro Cabriolet. Sufflettak i tyg, givetvis.
Bildläcka: Nya Camaro Cabriolet avslöjad
På onsdag vet vi alla detaljer om nya Camaro Cabriolet. Men designen är ingen hemlighet längre, tack vare bildläckan.
Bildläcka: Nya Camaro Cabriolet avslöjad
Det ser ut som om nya Camaro Cabriolet får ett liknande system som Corvette Cabriolet för att fälla ned och fälla upp taket.
Annons
Annons
Rulla till toppen