”Därför är jag en stolt mittfilsåkare”

I omkörningsfilen finns bara "Terminatorbilar" som vägrar bromsa, skriver en krönikör i The Telegraph.
Annons

När polisen bötfällde bilförare som körde i mittfilen tidigare i år hyllades insatsen av många auto motor & sport-läsare. ”ÄNTLIGEN! Detta ofog som ungefär 95% av alla bilister inte verkar ha fattat ska nu stävjas. Tack!”, skrev till exempel signaturen Peter i kommentarsfältet.

Men alla håller inte med om att polisen ska jaga mittfilsbilister. Engelska polisen har nu för första gången delat ut böter till en bilförare som körde i mittfilen utan anledning, och han får nu betala 13.000 kronor.

Polisinsats mot "mittfilsåkare": "Vi kommer att bötfälla"
Polisen jagar mittfilsåkare med hemlig lastbil

Det tycker en kolumnist på The Telegraph, Allison Pearson, är helt oacceptabelt. Hon har skrivit en lång text om hur hon är ”en stolt mittfilsåkare”. Enligt henne är mittfilen den säkraste platsen.

Hon tycker att omkörningsfilen är otäck eftersom den befolkas av ”svarta Terminatorbilar” som kör 160 km/h, aldrig bromsar och ligger alldeles för nära bilen framför. Och i den långsammaste filen fastnar hon mellan långtradare som inte heller kan hålla avståndet.

”Vid dessa tillfällen vill jag ha en skylt i bakrutan som säger ’Jag håller hastighetsbegränsningen och skulle föredra att överleva. Så håll avståndet!'”, skriver hon, och fortsätter:

”Efter 25 års bilkörande har jag aldrig sett polisen anhålla en ’Terminator’ som tvingar förare som mig att bryta mot hastighetsgränsen i omkörningsfilen.”

Kritiken mot krönikan har varit massiv – artikeln har i skrivande stund över 1.400 kommentarer och motorjournalisten Chris Harris ryter till mot krönikören på Twitter.

”Håll dig borta från vägarna. Du är en trafikfara”, skriver han.

Läs hela krönikan och kommentarerna

Polisens insats mot mittfilsåkare hyllas av ams-läsarna

Läs också: Polisens insats mot mittfilsåkare hyllas av läsarna

Annons
Annons
Rulla till toppen