Mercedes rensar – här är modellen som försvinner

Nischmodellen har inte lockat tillräckligt många köpare i USA och Kina. Snart försvinner den.
Annons

Mercedes har en ambitiös plan: att erbjuda åtminstone en modell i varje segment, från små citybilar (i form av Smart) till superlyxiga suvar och limousinmodeller.

”Vilken typ av bil man än vill ha ska Mercedes vara nummer ett på radarskärmen”, sa Sverigechefen Marc Boderke till auto motor & sport i en intervju.

"I Sverige är det fortfarande lite gubbe med keps över Mercedes"

Som en del i den här planen har Mercedes fyradörrars coupémodeller, CLA och CLS, också lanserats som kombiversioner med namnet Shooting Brake.

Men nu verkar det som att Mercedes CLS Shooting Brake inte får någon ersättare, enligt uppgifter till Car Magazine. Anledningen är att försäljningen inte gått tillräckligt bra på de viktiga amerikanska och kinesiska marknaderna.

Nästa generation Mercedes CLS, den tredje i ordningen, har precis fått grönt ljus för serieproduktion och den ska lanseras 2018. Om uppgifterna från Car stämmer hade Mercedes också godkänt nästa CLS Shooting Brake – men i sista sekunden valde ledningen att stoppa modellen eftersom generalagenterna i USA och Kina rapporterat om de dåliga försäljningssiffrorna.

Här är helt nya Mercedes GLC – utmanar Volvo XC60
Mercedes tar till sig av kritiken – A-klass får ett lyft
Annons
Annons
Rulla till toppen