Koenigsegg redo för mer ”normala” bilar

Christian von Koenigsegg avslöjar att han vill använda Koenigseggs kunskaper till vanliga bilar. ”Vi kan utnyttja den teknik vi har utvecklat och låta det spilla av på mer normala bilar”, säger han.
Annons

Koenigsegg redo för mer
Christian von Koenigsegg öppnar för att Koenigseggs teknik kan komma att hamna i bilar – för oss dödliga.

De flesta superbilar på marknaden, som exempelvis Ferrari, Lamborghini, Bugatti, Porsche, kommer från stora bilkoncerner vars tekniska kunnande (åtminstone i teorin) utnyttjas i de mer ordinära bilarna.
Koenigsegg, å sin sida, är helt oberoende och gör bara extrema hyperbilar. Något som kan komma att ändras i framtiden.

I en intervju säger Christian von Koenigsegg att han är intresserad av att börja använda Koenigseggs kunskap och erfarenheter till mer normala bilar.

”Det skulle vara möjligt att använda den teknik vi har utvecklat och låta den spilla av på mer normala bilar”, säger Christian von Koenigsegg till Carthrottle.com.

Film: Här sätter Koenigsegg One:1 nytt rekord på Spa
Följ med i Koenigsegg One:1 på Goodwood Hill Climb
Koenigsegg One:1 sätter nytt rekord 0–300–0 km/h

Betyder det att vår svenska superbilstillverkare ska sälja sig till en större bilkoncern eller sätta sitt namn på budgetbilar? Knappast.

”Varumärket Koenigsegg ska fortsätta göra extrema maskiner och flytta fram gränserna”, säger Christian. Han öppnade dock dörren för flera spännande möjligheter.

Det ena är att Koenigsegg startar ett annat varumärke och via det lanserar billigare bilar och/eller teknik. Det andra och mer troligare alternativt är att Koenigsegg startar projekt tillsammas med andra biltillverkare. 

En sak är säker, Koenigsegg har banat väg för en rad nya och minst sagt sensationella tekniker och utvecklat hyperbilar som överträffat många av de klassiska superbilstillverkarna med långt större finansiella muskler.  Koenigsegg har mycket att erbjuda bilvärlden.

Missa inte klippet nedan: Lyssna på det underbara ljudet när en Koenigsegg Regera sticker iväg till 350 km/h. 

Regera power sweep from 50 to 350 km/h #regera #koenigsegg #2000nm #1500bhp #megacar #directdrive #kdd #aboveandbeyond

A video posted by Koenigsegg Official (@koenigseggautomotive) on

Annons
Annons
Rulla till toppen