Officiellt: Top Gear-trion tillbaka med nytt program

Top Gear-trion avslöjar att bilprogrammet ska visas på Amazon.
Annons

Det dröjde inte länge efter att BBC stängt av Jeremy Clarkson innan det började gå rykten om hur Top Gear skulle fortsätta. Fram till nu har det varit just rykten – men under torsdagen bekräftade Jeremy Clarkson att han, James May och Richard Hammond ska göra ett nytt bilprogram.

Det blir inte streamingtjänsten Netflix som ska visa Top Gear-trions nya program, vilket det ryktades om, utan Amazon.

Tre säsonger ska spelas in med start 2016. I övrigt finns inga officiella detaljer om det nya programmet, men det lär dyka upp inom kort. Det är inte bestämt vad programmet ska heta men tidigare Top Gear-producenten Andy Wilman följer med.

Vid sidan om Clarksons, Hammonds och Mays nya bilprogram på Amazon ska BBC fortsätta visa Top Gear med nya programledaren Chris Evans.

Amazon lovar att Clarkson, Hammond och May ska få ”kreativ frihet” för att vara innovativa och för att göra vilka programinslag de vill. Det är oklart hur mycket Amazon betalar Top Gear-trion, men en källa med insyn säger till Evening Standard att Amazon gjort ”en stor investering”.

Nu är det klart: Ferrarientusiast tar över Top Gear
Första intervjun med Jeremy Clarkson efter avskedet

Uppdatering: Nu vet vi att det till en början totalt blir 36 avsnitt med Clarkson, Hammond och May fördelade på tre säsonger.

Enligt Financial Times har Amazon betalat hela 2,1 miljarder kronor för att säkra den tidigare Top Gear-trion.

Officiellt: Top Gear-trion tillbaka med nytt program

Get your engines revving. Jeremy Clarkson, Richard Hammond, and James May are back on the track in 2016! #OnlyOnAmazonPrime #Drive2Prime http://amzn.to/1h1Y4nn

Posted by Amazon Instant Video UK on den 30 juli 2015

Läs också: Clarkson kör sitt sista varv på Top Gears testbana
Annons
Annons
Rulla till toppen