Här är Niki Laudas garage: Mercedes och privatplan

Det skulle bli en C-klass, men Niki Lauda köpte en Mercedes-AMG GT S istället...
Annons

Här är Niki Laudas garage: Mercedes och privatplan
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Niki Lauda skulle köpa en C-klass – men det blev en Mercedes-AMG GT S. Vi förstår honom.

Bara det bästa verkar vara gott nog när trefaldige Formel 1-världsmästaren Niki Lauda ska transportera sig. Han är 66 år gammal men verkar fortfarande vara lika bilgalen.

Tyska auto motor und sport har intervjuat Niki Lauda för att ta reda på hur hans bilkonsumtion ser ut idag.

• Vad kör du just nu?
”Sedan två veckor har jag en Mercedes-AMG GT S. Jag har länge funderat på om jag har råd att köra en sådan bil… Med min röda keps blir jag igenkänd hela tiden. Direkt när jag kört ut ur Wien knappar jag in ett läge som är programmerat för mig. Då blir avgassystemet högljutt – den är galen!”

• Vad mer finns i ditt garage?
”I Wien har jag en Mercedes Geländewagen. Den köpte min fru för att köra barnen, men jag kör hellre min GT S. När jag hämtar barnen i den vill de ’åka och tävlingsköra’! På Ibiza har jag sedan länge en Land Rover Defender.”

Mercedes avslöjar teknikhemligheterna i nya E-klass
Här är Niki Laudas garage: Mercedes och privatplan
Niki Lauda flyger själv sitt Bombardierplan. Han är märkesambassadör, så förmodligen har han fått en rejäl rabatt. Annars kostar planet från 560 miljoner kronor.

• Har du någon drömbil?
”Planen var att gå ned från Mercedes E-klass till C-klass. Men då kom GT S:en i vägen. Nästa bil blir en Mercedes GLE Coupé, den kommer i vinter.”

• Hur många racebilar har du?
”Inga alls. Mot slutet av 1975 sa Enzo Ferrari att jag kunde få ta över min världsmästarbil. Sedan gick det en månad, jag hörde inget mer och gick till Gozzi, chefens högra hand, och sa att jag ville ha bilen. ’Inga problem’, sa han, ’men du måste betala’. Jag sa att ’den gamle mannen’ ville ge mig bilen, men Gozzi förklarade att den var till salu. Det har retat mig så mycket. Den hade varit värd mycket idag.

• Och när du flyger?
”Jag har alla pilotcertifikat som man kan ha. För Boeing 737, 767, 777, Airbusmodellerna. Totalt har jag 19.000 flygtimmar. Som märkesambassadör för Bombardier flyger jag en Global 7000. Vid alla GP-tävlingar som jag flyger till måste jag visa planet på marken för Bombardierkunder.”

Text: Michael Schmidt

Två unika Mercedes 300 SL funna i Stockholm – en med 135 mil på mätaren
Mercedes rensar i modellprogrammet – CLS Shooting Brake försvinner
Här är Niki Laudas garage: Mercedes och privatplan
Om några månader tar F1-världsmästaren emot sin nya Mercedes GLE Coupé.
Annons
Annons
Rulla till toppen