Se Inge Hansesætre köra 7:30 på Nürburgring

Norrmannen Inge Hansesætre skickar hälsningar från Nürburgring, där han satt en varvtid på otroliga 7:30. Visserligen med en modifierad BMW E46 M3 med kompressormatning, men videofilmen visar att det går rejält fort. Bered er på en åktur ni inte glömmer i första taget.
Annons

Inge Hansesætre spenderade två dagar på Nürburgring och körde sammanlagt 50 mil, helt utan tekniska problem. Filmen ovan är från Inge Hansesætres nya, personliga varvrekord på 7:30. En kamera är riktad mot pedalerna och det är kul att se hur Inges fotarbete ser ut.

Tiden är imponerande och ännu mera så när vi vet att Inge inte kunde utnyttja sin BMW E46 M3 fullt ut, eftersom det numera är två hastighetsbegränsningar på 250 km/h respektive 200 km/h (på grund av dödsolyckan tidigare i år då en åskådare omkom). Trots begränsningarna blev det en snittfart på 170 km/h.

Inge Hansesætres BMW M3 är byggd hos Setra Motorsport med hjälp från ESS Tuning Norge och PeeBee Motorsport. Förutom uppenbara hjälpmedel som stor bakvinge och breda däck har motorn numera en ESS kompressor som höjer effekten till 690 hk.

 

Missa inte denna läsning:

Seat Leon ST Cupra – snabbaste kombin runt Nürburgring

 

Annons
Annons
Rulla till toppen