Nya ryktet: Nu skrotas de starkaste V8-modellerna

Snart kan alla Hemi-, Hellcat- och SRT-modeller försvinna från både Jeep och Dodge.
Annons

Vågen av downsizing fortsätter skölja över bilvärlden och allt fler tillverkare överger stora sugmotorer för något mindre och överladdat. Bland de få biltillverkare som fortfarande bygger V8-motorer utan turbo eller kompressor hör Dodge och Jeep – men inte länge till.

Det verkar nämligen som att V8-motorerna i Hemi-, Hellcat- och SRT-modellerna försvinner 2018. De här uppgifterna kommer från en ”pålitlig” användare på Jeep Trailhawk Forums och citeras av Motor Authority.

Efter en timme – Dodge Challenger SRT Hellcat blev totalskrot

Om de här uppgifterna stämmer skrotas alltså V8-motorerna, både med och utan kompressor, för att istället ersättas av mindre motorer. Effekten kan bli högre än med dagens V8-motorer men ljudet lär bli svårare att efterlikna.

Fiat/Chrysler-koncernen kommenterar inte de här ryktesuppgifterna men med tanke på hur mycket biltillverkarna måste sänka utsläppen under de kommande åren för att klara kraven är det inte alls otroligt att de törstigaste motorerna i modellprogrammet måste skrotas, trots att de säljs i relativt litet antal.

Du som köpt en Dodge Hellcat kanske sitter på en guldgruva?

Annons
Annons
Rulla till toppen