Insidertips: Här är bilarna som kommer öka i värde

Gott om godbitar på den kommande bilauktionen i London. Detta ska du satsa på – om du har råd.
Annons

Att köpa bil innebär nästan alltid en förlustaffär – värdeminskningen är kanske inget som vi bilentusiaster tänker på varje dag, men den pågår hela tiden vare sig vi vill eller inte. Och du märker den först när du ska sälja bilen.

Men inte med alla bilar…

Snart är det dags för ytterligare en exklusiv lyxbilsauktion arrangerad av RM Auctions, den här gången i London. Motorjournalisten och Youtubeprofilen Chris Harris har fått en pratstund med Max Girardo på RM Auctions och valt ut en del godbitar som kan vara värda att satsa på – om du har råd med inträdesbiljetten.

Insidertips: Här är bilarna som kommer öka i värde

Luftkylda Porschar

De senaste åren har efterfrågan på luftkylda Porschemodeller samt GT3- och GT3 RS-modeller skjutit i höjden, och det finns inga tecken på avmattning. Chris Harris kallar det ”helt galet” men har själv missat att haka på trenden.

”Det har varit spektakulärt att se för mig som har missat detta helt. Köpt bilarna vid fel tidpunkt och sedan sålt dem”, säger Chris Harris.

Just det här exemplaret som vi får se i filmen är en 993 Turbo S med manuell låda.

”Det är precis den som alla vill ha”, säger Max Girardo.

Insidertips: Här är bilarna som kommer öka i värde

Testarossa – inte så bortglömd längre

För bara några år sedan kryllade det av Ferrari Testarossa-annonser eftersom ingen vill ha den. Nu kan det bli precis tvärt om. Efterfrågan är på väg upp och det blir förstås pluspoäng för den ensamma backspegeln uppe på den vänstra takstolpen.

Freeze! Nu kan du köpa Sonny Crocketts Ferrari
Insidertips: Här är bilarna som kommer öka i värde

Skippa automatlådan

När Ferrari lanserade 612 Scaglietti togs den inte precis emot med öppna armar – många hade synpunkter på utseendet och den halvautomatiska växellådan var heller ingen höjdare, särskilt inte i stadstrafik.

”Nu tycker folk den är glamourös och graciös”, säger Chris Harris, som själv kollat in sig på modellen.

Men det bästa med just den här bilen är att den har manuell låda. I en gran turismo-coupé! Med V12-motor! Du borde vara på väg och köpa den direkt!

Att hitta en manuellt växlad Ferrari 612 Scaglietti är verkligen inte lätt men faktum är att den vikande värdekurvan kanske kan vara på väg uppåt. Eventuellt har modellen ”varit nere på botten och vänt”. Även efterföljaren 599 GTB fanns med manuell låda men nästan alla köpare valde F1-automatlådan.

”Det här är en helt annan bil att köra än med automatlådan. Det är dag och natt! När jag kör den här funderar jag över varför de ens brydde sig om att utveckla automatlådan. Mindre än 50 exemplar byggdes”, säger Max Girardo.

Ett annat tips på udda manuellt växlade bilar är Porsche Panamera.

Annons
Annons
Rulla till toppen