Flera svenskar har slagit till på superdyra Ferrari FXX K

Kostar över 20 miljoner kronor – och köparna måste bli särskilt inbjudna av Ferrari.
Annons

Det är inte vem som helst som kan gå in till Ferrariåterförsäljaren och beställa en FXX K. Köparna väljs ut av Ferrari med en särskild inbjudan och måste äga flera modeller sedan tidigare.

Ferrari FXX K byggs i en mycket begränsad serie och kostar drygt 21 miljoner kronor. Ferrari kan förvara bilen åt köparen som sedan får köra den på särskilda bandagar i Ferraris regi.

Så fungerar Ferraris superexklusiva XX-program – kostar över 20 miljoner

Svenska Autoropa skriver på sin Facebooksida att ”flera” exemplar av Ferrari FXX K har förvaltats till svenska köpare. Ett exemplar ska också visas på företagets track day på Ring Knutstorp den 5 september.

Ferrari FXX K är en specialversion av LaFerrari med 1.050 hästkrafter och 900 Nm. Tanken är att ägarna ska hjälpa Ferrari utveckla nästa generation superbilar med avancerad teknik.

”Gatbilar har homologeringsproblem, racebilar har regler. De här har inga gränser. Vi testar saker som vi inte kan testa på gat- eller racebilar. Kunderna talar om för oss om teknologin är intressant eller inte”, har Enrico Galliera, chef för Corse Clienti-programmet på Ferrari, sagt till Autocar.

Breaking news!Ferrari FXX-K kommer att visas på Autoropa Racing Days på Ring Knutstorp den 5 september!!!FXX-K är den…

Posted by Autoropa on den 31 augusti 2015

Annons
Annons
Rulla till toppen