Svensk racerikon blir testförare för McLaren

Han valde att inte köra för McLaren i Formel 1 och stack till USA istället men nu ger han McLaren en ny chans – denna gång som utvecklingsförare.
Annons

Svensk racerikon blir testförare för McLaren
Han vann Indy 500 år 1997, kraschade 2003 och låg på sjukhus ett år bara för att göra comeback på Indianapolis Speedway 2005 med Bobby Rahals Cartteam. Foto: LAT.

Värmländske racingprofilen Kenny Bräck valde en gång i karriären bort McLaren F1 när han skulle skriva F1-kontrakt 1996 och hamnade istället hos F1-teamet Arrows.

Men det brittiska F1-teamet gav inte Kenny den bästa bilen och efter ett par tester hade Kenny fått nog. Han åkte istället över till USA – och resten är, som man brukar säga, historia.

Kenny vann IRL-titeln 1997 och han vann också Indy 500 (1998) innan han bytte mästerskap och körde Carl-serien. Kenny fortsatte att vinna och var ytterst nära att också vinna detta mästerskap (år 2000).

Idag har Bräck skrivit på för McLaren fast inte för F1-teamet. Vid 49 års ålder handlar det om sportvagnar och att Kenny nu är officiellt är utsedd att vara McLarens utvecklingsförare.

”Det är naturligtvis med stor stolthet som tar jobbet som utvecklingsförare åt McLaren. Jag vet att det är ett mycket hängivet team som jag får jobba med och jag ser fram emot det”, säger Kenny i ett pressmeddelande.

Exakt vilka arbetsuppgifter Kenny kommer att få är inte klart uttalat ännu. Men för den som köper en McLaren i en nära framtid kan det vara kul att veta att det är en värmländsk rattvirtuos (som också har testat bilar åt auto motor & sport) som gjort setup på bilen.

Svensk racerikon blir testförare för McLaren
Den som åker och kikar på Goodwood Festival of Speed kan få se den samlingen F1-förare – från vänster Johnny Rutherford, Emerson Fittipaldi, Sergio perez och vår egen Kenny Bräck. Foto: LAT.
Annons
Annons
Rulla till toppen