Vad menar Hyundai – ska vi tro på mirakel?

Reklammakarna har inte brist på idéer. Här ser vi Hyundai Tucson klara av en omänskligt svår handlingbana – både framlänges och baklänges. Fantastisk väghållning och en otrolig förarskicklighet, eller blir vi bara lurade?
Annons

Visst kan vi acceptera att bilreklamen ibland blir lite väl positiv när det gäller att framhålla olika egenskaper. Men när överdrifterna blir så stora att de blir komiska – har inte en gräns passerats då?

I det här nya exemplet från Hyundai vill man framhålla de goda vägegenskaperna hos Tucson. Bilen ska i hög fart köras genom en ”hinderbana” bestående av ett smalt utrymme mellan uppbyggda väggar i sand. Nog så svårt och provet verkar utföras i övermänsklig hastighet, både framlänges och baklänges (med hjälp av backkameran).

När bilen går igenom det smala utrymmet mellan sandväggarna ser man hur vänster backspegel slås in (vid 1:03). Men när bilen sedan kommer ut ur det första hindret, en sekund senare i filmen, då är backspegeln mirakulöst utfälld igen. Små detaljer som får en att tänka ”hmm… trickfilmat?”

Inspelningen har skett på Tököl Airport i Budapest, Ungern, och för att vara riktigt jäkliga så råkade man parkera en hjullastare vid utgången av det sista hindret. Men föraren klarar även detta hinder, med bravur.

Vad säger ni läsare? Är det här lite för överdrivet? Blir det komiskt istället för imponerande?

Annons
Annons
Rulla till toppen