Nu kommer fyrhjulsdrift till fler Volvomodeller

Nu finns fyrhjulsdrift tillsammans med prestandamotorn T6 i fler Volvomodeller. Men du som vill ha en fyrcylindrig dieselmotor tillsammans med fyrhjulsdrift får ge dig till tåls.
Annons

Nu kommer fyrhjulsdrift till fler Volvomodeller
Två år efter premiären av Volvos första VEA-motorer kommer nu T6-versionen i kombination med fyrhjulsdrift i S60, V60 och XC60.

Det är bara i V40 Cross Country och nyutvecklade XC90 som Volvo kan erbjuda fyrhjulsdrift i kombination med de nyutvecklade, fyrcylindriga VEA-motorerna. Den här kombinationen är extra viktig på den svenska marknaden där många köpare vill ha fyrhjulsdrift.

I de andra modellerna har köparna som vill ha fyrhjulsdrift tvingats välja den gamla motorgenerationen som har högre förbrukning och en annan gångkultur.

Läs också: Volvonyheterna inför 2016 – nya VEA-motorer och snålare dieselfemmor

Nu tar Volvo dock ett litet steg mot att erbjuda VEA-motorer tillsammans med fyrhjulsdrift i fler modeller. Nu finns nämligen Volvo S60, V60 och XC60 med den fyrcylindriga bensinmotorn T6 tillsammans med fyrhjulsdrift.

T6-motorn tillverkas i Skövde och har 306 hästkrafter och 400 Nm. Den har överladdning i form av både turbo och kompressor.

Än så länge finns inga uppgifter om när Volvo ska erbjuda de fyrcylindriga dieselmotorerna i VEA-familjen tillsammans med fyrhjulsdrift.

Annons
Annons
Rulla till toppen