Enkelt misstag kan kosta ägaren en halv miljon

Glöm inte plugga in sladden till din McLaren P1 om du ska låta den stå – att ladda ur batteriet helt kan enligt uppgift kosta så mycket som en halv miljon kronor.
Annons

De flesta som köper en superbil vet att den förmodligen inte kommer vara lika enkel att äga som att privatleasa en japansk halvkombi. Men frågan är om McLaren P1-köparna verkligen vet vad de ger sig in på…

En anonym person som nyss fått sin McLaren P1 levererad skriver i tidningen Evo om en liten detalj som kan stå honom dyrt.

”Att hålla batterierna fulladdade är nödvändigt. Om bilen inte körs under några dagar måste den laddas. Om batterierna laddas ur måste de bytas ut vilket kostar mer än 50.000 dollar”, skriver han.

En person på bilforumet Pistonheads skriver att batteriet inte får vara oladdat i mer än tre–fyra veckor och hävdar att uppgifterna kommer från McLaren. En vecka ska dock inte vara några problem alls.

”Att byta ut batterierna kostar 550.000 kronor”, skriver personen.

Samma person hävdar att batterierna i LaFerrari inte längre omfattas av garanti om bilen lämnas oladdad i mer än tre dagar, och att ett nytt batteripaket för LaFerrari kan kosta så mycket som 700.000 kronor.

• auto motor & sport har sökt McLaren för en kommentar.

Annons
Annons
Rulla till toppen