Inte nu igen… Alfa Romeos nya modeller försenade

Märkets två största och viktigaste modellnyheter skjuts på framtiden – analytikerna är tveksamma till om Alfa Romeo verkligen kan nå det ambitiösa målet.
Annons

Du har hört det förut: Nu ska Alfa Romeo äntligen gå tillbaka till rötterna med bakhjulsdrivna modeller som kommer säljas i stora antal och äntligen utmana tyskarna på riktigt.

Men hittills har det inte hänt.

Alfa Romeo har visat upp nya sedanmodellen Giulia, som ersätter 159, men nu kommer uppgifter om att säljstarten för Giulia Quadrifoglio senareläggs ett halvår till mitten av 2016, skriver Automotive News.

De billigare versionerna av Alfa Romeo Giulia dröjer till slutet av 2016. Tidigare var planen att lansera Giulia med en 2,0-liters bensinmotor och en 2,2-litersdiesel redan i mars.

Alfa Romeo ska också lansera en helt ny suv som bygger på samma teknik som Giulia. Suven försenas med nio månader och ska inte lanseras förrän mot slutet av 2017.

Inte nu igen... Alfa Romeos nya modeller försenade
Även den nya suvmodellen blir försenad. Illustration: Schulte Design

Detta är Alfa Romeos två viktigaste modellanseringar på mycket länge, och märket har inte kommenterat att modellerna skulle vara försenade.

En anledning till att modellerna försenas kan vara att bilförsäljningen på den kinesiska marknaden inte ökar lika snabbt som tidigare.

Men koncernchefen Sergio Marchionne står fast vid det ambitiösa målet att Alfa Romeo ska sälja 400.000 bilar och lansera åtta nya modeller under de kommande åren.

IHS Automotive är inte lika optimistiska – analysfirman bedömer att Alfa Romeo kan sälja 230.000 bilar 2018. Det är ändå en imponerande ökning från de 68.000 bilar som märket sålde 2014.

Annons
Annons
Rulla till toppen