Nya Beetle Dune – en tuffare bubbla

En ny Beetle är redo för lansering. Nya Beetle Dune visas på Los Angeles bilsalong. Säljstart tidigt 2016.
Annons

Nya Beetle Dune – en tuffare bubbla
Nio olika lacker finns tillgängliga för Beetle Dune. Nytt i färgskalan är ”Sandstorm Yellow Metallic” och ”Dark Bronze Metallic.”

På Detroitsalongen 2014 visade Volkswagen konceptbilen Beetle Dune. En crossover-modell med inspiration från den legendariska beach-buggien. Högre markfrigång, plastdetaljer på sidorna, bakspoiler och hasplåtar. Under huven fanns en bensinmotor med turbo på 210 hästar och 6-stegad DSG-låda.

Nu är Beetle Dune redo för serieproduktion och visas i sitt officiella utförande ut på Los Angeles bilsalong.

Produktionsbilen är lik konceptet, förutom en del detaljer. Färre blanka platsdetaljet, inte riktigt lika coola dimljus och takluckan är borta, alternativt ersatt med ett helt nedfällbart tak, det vill säga en cabriolet.

Nya Beetle Dune – en tuffare bubbla
Beetle Dune får en tuffare och mer robust offroad-look. Markfrigången har ökats med 10 millimeter.

Jämfört med vanliga Beetle har Beetle Dune fått 10 millimeter högre markfrigång. Den har ett stort centralt luftintag med silverfärgad ram ett svart bikakemönstrat galler. De svarta skärmbreddarna och sidolisterna för tankarna till ursprungs-Bubblans fotsteg. Fälgarna är 18 tum stora.

Försäljningen startar i början av 2016, kort därefter följer cabrioleten.

I Europa kommer Beetle Dune att erbjudas med fem olika motoralternativ, tre bensinare på 105, 150 och 220 hästkrafter och två dieslar på 110 och 150 hästkrafter.

Förbrukningen ligger på mellan 0,43 och 0,69 liter per mil beroende på motor och utrustning. Utgångspris på coupén är cirka 220.000 kronor.

Nya Beetle Dune – en tuffare bubbla
Alla cabrioletversioner har en svart sufflett.
Annons
Annons
Rulla till toppen