Testlaget hyllar Audi: ”Riktigt tyst – även i Sverige”

Audi A4 rullar tystare än både BMW och Jaguar i senaste testet. Det blir toppbetyg i bullerronden.
Annons

Vi har fått tag på Sveriges första exemplar av helt nyutvecklade Audi A4. I senaste numret testar vi den mot BMW 3-serie och Jaguar XE. Och du som är trött på dieselknatter kommer jubla – vi kör nämligen mjuka och starka bensinmotorer den här gången.

Det finns många detaljer som testlaget gillar med nya Audi A4, men det är framför allt i ett delmoment som den slår konkurrenterna med hästlängder. Något som också Erik Trulsson hyllade i första provkörningen av Audi A4.

Testlaget hyllar Audi:
Hela testet av Audi A4 finns i nummer 25/2015.

”Störst utropstecken är med vilken marginal Audi lyckas slå konkurrenterna bullermässigt. Enligt både öron och mätare lyckas A4 faktiskt bemästra till och med vår egen svenska, besvärliga asfalt. Starkt jobbat”, skriver testlaget.

Vår testbil hade tillvalet Akustikglas för 1.800 kronor och rullade på dubbfria vinterdäck i dimensionen 225/50 R 17. Resultatet blev betydligt lägre decibelsiffror än för BMW och Jaguar och ett toppbetyg för Audi när det gäller bullernivå.

”Många söker en tyst bil. Faktum är att A4 rullar tyst – även i Sverige”, skriver testlaget.

• Läs hela testet av nya Audi A4 2,0 TFSI mot Jaguar XE 25t och BMW 330i i senaste numret, som du kan läsa direkt på nätet.

Annons
Annons
Rulla till toppen