Snart premiär för Volvo S90 – bättre bilder

Om en vecka, 2 december, ska Volvo premiärvisa nya sedanmodellen S90. Nu har vi fått nya bilder från Kina som visar designen samtidigt som vi kan jämföra med Volvos officiella foton. Ser lovande ut – eller vad tycker du?
Annons

Snart premiär för Volvo S90 – bättre bilder
Fler bilder av S90, som bilmodell i skala 1:43, har läckt ut. Bilderna publicerades först på CarNewsChina.com. Klicka på bilden för att hoppa dit i nytt fönster.

I slutet av augusti dök de första bilderna upp på Volvos nya sedanmodell S90. Dock inte äkta vara, utan en modellbil i skala 1:43. Volvo Cars beställde modellen av den franska tillverkaren Norev, som i sin tur skickade iväg jobbet till en av sina kinesiska underleverantörer. En av de anställda i Kina stal 20 av modellbilarna och publicerade bilderna på nätet.

Nu har det läckt ut nya, fler och ”bättre” bilder på Volvo S90. Precis som vid tidigare tillfällen är det sajten CarNewsChina.com som publicerat bilderna, och där har det även läckt ut modellbilder på Volvo V90 – en gång i mörk kulör och senare i silvermetallic.

Eftersom Volvo släppte officiella bilder på S90 i förra veckan kan vi jämföra modellbilen och se hur lik den är verkligheten. Tittar vi på bilen nedanför så upptäcker man att Volvos hemliga, mörka bil saknar sidobackspeglar. Men ser också att modellbilens grova linjer har sina begränsningar, i verkligheten är linjerna frammejslade med mycket större precision – precis som vi kan vänta oss efter att ha efter att ha sett XC90 i verkligheten.

Snart premiär för Volvo S90 – bättre bilder
Modellbilen i skala 1:43 är rätt grov i sina detaljer, speciellt jämfört med Volvos bild längst ner.

En detalj som flera av er läsare har påpekat är att bakljusen på modellbilen ser rätt klumpiga ut. Bilden längre ner visar det, men som vi ser på Volvos eget foto är det den lilla skalan på modellbilen som inte ger en rättvis bild av nya S90.

Bakljusen på nya Volvo S90 verkar inte vara så dominanta i verkligheten och de ligger i samma ytplan som omgivande detaljer.

Det bådar gott inför premiärvisningen av S90 nästa onsdag, 2 december, då Volvo bett oss göra en lucka i kalendern. Mycket mer vet vi inte, mer än att det sedan blir publik premiär för S90 på Detroitsalongen i mitten på januari. Som vi minns är det samma upplägg som när man presenterade XC90 på hösten 2014 i ett separat event, utan risk att drunkna i alla andra nyheter som sedan kom på Parissalongen.

Snart premiär för Volvo S90 – bättre bilder
Bakljusen på modellbilen ”står ut” på något märkligt sett, och på Volvos bild (längre ned på sidan) är det uppenbart att bilen i skala 1:1 är mycket snyggare utformad. Bilderna kommer från CarNewsChina.com.

Vår chefredaktör Alrik Söderlind, som fick se bilen i verkligheten i början på oktober (och även provköra), kommenterar utseendet på nya S90 här.

Volvo släppte inga bilder på inredningen i förra veckan, men som vi kunde se på bilder från en testbil tidigare i år är inredningen i Volvo S90 väldigt lik den i XC90.

Hur är då nya Volvo S90 att köra? Alrik Söderlind har provkört en av bilarna på testbanan i Göteborg, och han blev mycket imponerad. ”Inget roll, måttlig understyrning och riktigt underhållande!,” berättade han då. Läs mer om provkörningen av S90 här.

Snart premiär för Volvo S90 – bättre bilder
Den här officiella bilden från Volvo är så mörk att det blir svårt att orientera sig, vilken del av bilen det egentligen är man tittar på. Men jämför vi med modellbilen blir det lättare. Snygg design, eller vad tycker ni läsare? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Snart premiär för Volvo S90 – bättre bilder
Nya S90 får en rejält tilltagen grill, precis som XC90. Modellen ”tar plats”, skulle man kunna säga och är inte så blyg längre (som S80).
Snart premiär för Volvo S90 – bättre bilder
Grillen påminner mycket om XC90, även här med det helsvarta järntecknet (utan blå inslag).
Snart premiär för Volvo S90 – bättre bilder
Det råder ingen tvekan om att det är en ”original” Volvo modellbil. Den franska tillverkarens namn Norev syns uppe i högra hörnet, men modellen är tillverkad i Kina.
Annons
Annons
Rulla till toppen