Film: Här kraschar Koenigsegg Agera R

En Koenigsegg Agera R kraschade svårt i helgen. Koenigsegg skriver på sin Facebooksida att de gör plats i fabriken i Ängelholm för att ta hand om den. Och det kan verkligen behövas. Se filmen på den våldsamma kraschen här.
Annons

BREAKING! De Koenigsegg Agera R crash is vastgelegd op film!Foto's >>> http://bit.ly/1PXv67c

Posted by Hart voor Auto's on den 1 december 2015

”Looks like we might have to make some room back at the factory”. Så står det i ett inlägg på Koenigseggs Facebooksida. Och så en bild på en kraschad Koenigsegg Agera R.  

Bilen i fråga är Koenigsegg Agera #82 som ursprungligen lämnade fabriken som en ”vanlig” Agera men kom tillbaka för att få Agera R-uppgraderingen.

Nu har det dykt upp en film på olyckan som inträffade i Shanghai, Kina. Det är svårt att se exakt vad som händer, men Ageran kommer i hög fart, förlorar fästet, snurrar och kastas in i betongräcket flera gånger. (Se filmen ovan.) Det finns inga uppfifter om personskador men bilen har stora skador både fram och bak. Det lär inte bli en billigt…

Olyckan har fått mycket uppmärksamhet i media och har kallats som ”den dyraste bilolyckan” i Kina. Bilen är värderad till 26,5 miljoner yuan, vilket motsvarar ungefär 3,4 miljoner. På en holländsk sajt ryktas att bilen saknar registreringsskylt, och därmed inte är försäkrad. Bilen befinner sig just ni i ett garage i Chongqing. 

Koenigsegg Agera R är ingen enkel bil att hantera med sina 1.115 hästar. Motorn ger över 1.000 Nm mellan 2.700 och 6.170 r/min, och maximalt vridmoment ligger på 1.200 Nm vid 4.100 r/min. Den gör sprinten 0–300–0 km/h på 21,19 sekunder.

Looks like we might have to make some room back at the factory 🙁

Posted by Koenigsegg Automotive AB on den 28 november 2015

重庆价值2千万“幽灵跑车”撞护栏一辆价值2000多万元的科尼塞克“幽灵跑车”撞上人行道护栏,左后轮被撞飞。最后,整辆车横在了马路上,造成红黄路往红旗河沟方向交通拥堵两个多小时因为猛烈撞击,科尼塞克的车头受损较为严重,前保险杠被撞飞,左后轮也被撞飞

Posted by Global Car Wanted 全球汽车通缉 on den 28 november 2015

Annons
Annons
Rulla till toppen