Volvos nya ”Epic Split” – nu med livsfarlig 4-åring

Efter den prisbelönta viralsuccén "The Epic Split feat Van Damme" är det nu dags för Volvo Lastvagnars nya reklamfilm. Volvos tuffaste lastbil någonsin, terränggående FMX, körs av Sophie 4 år. Som alla föräldrar vet finns det inget farligare…
Annons

”Look Who’s Driving feat. 4-year-old Sophie (Live Test)” är namnet på Volvo Lastvagnars nya reklamfilm. Ni som inte nyss kom ut från en tvåårig klostervistelse känner förstås igen titeln från den enorma viralsuccén ”Volvo Trucks – The Epic Split feat. Van Damme (Live Test)”.

Epic Split-filmen exploderade på nätet, hösten 2013, och plötsligt talade alla om Volvos lastbilar. Med 81 miljoner visningar blev det en av de mest sedda reklamfilmerna på YouTube det året.

Kreatörerna bakom filmen, reklambyrån Forsman & Bodenfors, fick ta emot många priser och det är även de som ligger bakom den nya filmen med fyraåriga Sophie. Samma byrå har för övrigt gjort serien ”Made by Sweden” för Volvo Cars där Zlatan, Robyn, Swedish House Mafia, Börje Salming, ”Vintersaga” med flera medverkat.

Som alla småbarnsföräldrar vet finns det inget farligare än de små ätteläggarna när de har en ålder på tre–fyra år. Fullständigt självcentrerade, helt ointresserade av konsekvens och kostnad samt brutalt ärliga. Dessutom snabba nog att hitta på mycket bus innan man får stopp på dem.

Fyraåriga Sophie Brown kör den radiostyrda Volvo FMX genom en hinderbana. Körvägen finns utstakad men som vi ser tar Sophie en del genvägar. Allt utformat för att visa hur terrängduglig Volvo FMX är med bland annat automatisk framhjulsdrift som kopplas in när den behövs.

Markfrigången på 30 centimeter sätts också på prov och slutligen lyckas Sophie både rulla nedför en slänt och köra rakt igenom en mindre byggnad. Allt till muntra toner från svenska Teddybears.

”Testerna visar verkligen på lastbilens oslagbara förmåga att ta sig fram på de mest extrema underlag,” säger Gunnar Eliasson, lanseringschef på Volvo Lastvagnar.

”Till sin hjälp har den funktioner som vår nya automatiska framhjulsdrift som gör att lastbilen tar sig fram stabilt även på kraftigt lutande och lerigt underlag. Den visar också prov på sin tålighet med en oslagbar hyttkonstruktion, förstärkt underrede och förstärkta hörn i fronten.”

Skrollar ni lite längre ner på sidan så hittar ni flera av reklamfilmerna från Volvo Trucks. Förutom ”Epic Split” har Volvo även visat styrförmågan med hjälp av hamsters (!) samt utmanat Koenigsegg One:1 runt Knutstorp Ring.

Dessa funktioner hos Volvo FMX testas i filmen

Automatic Traction Control – automatisk framhjulsdrift som går in automatiskt när den behövs. Resultatet är bättre drivkraft, mindre slitage och lägre bränsleförbrukning.
Förstärkta hörn i fronten – stötfångare som är gjorda av tre millimeter tjockt stål, som en förlängning av chassiet.
Hasplåt – skyddar lastbilen från markskador, som till exempel vid körning i stenig eller gropig terräng. Den tre millimeter tjocka hasplåten av tjockt stål är konstruerad för att stå emot tryck på upp till fem ton.
Volvo FMX har en markfrigång på 30 centimeter, vilket gör att vitala delar som fjädring och skivbromsar inte riskerar att skadas vid körning i tuff terräng.
Hyttstomme – den unika hyttkonstruktionen, ”body in white”, är utformad för ge föraren maximalt skydd, till och med om lastbilen voltar.
Vattentät – Volvo FMX är byggd för att klara de allra tuffaste förhållanden, till och med körning i vatten. Alla känsliga delar är inkapslade och placerade så att de inte kommer i kontakt med smuts och vatten.

Annons
Annons
Rulla till toppen