Nya Renault Mégane RS avslöjad på nätet – eller…?

Officiella smygbilder eller datorillustrationer? Oavsett vilket är det ungefär som nya generationen Renault Mégane RS kommer se ut. Nu är frågan om den kommer med manuell låda.
Annons

Nya Renault Mégane RS avslöjad på nätet – eller...?
Ingen verkar riktigt veta om de här bilderna verkligen kommer från Renault men designdetaljerna ser ut att stämma. Förhoppningsvis är det så här nya Mégane RS kommer se ut när den lanseras nästa år.

När Renault visat upp nya generationen Mégane dröjde det förstås inte länge innan vi började längta efter den nya RS-versionen. Inte för att det är något fel på dagens modell, förstås – den har lovordats i många biltidningar, bland annat auto motor & sport.

”Renault Mégane RS har fortfarande omatchad attack. Det här är bilen som andas mest racing. Den vägrar kompromissa och är därför vassast att köra”, skrev testchef Mikael Johnsson i vårt super-GTI-test i nummer 25/2012.

”Detta är den mest imponerande bilen jag någonsin har kört på Nürburgring”, skrev Erik Trulsson i ett blogginlägg.

Nya Renault Mégane RS avslöjad på nätet – eller...?

Nu har det dykt upp ett gäng mystiska bilder i en Facebookgrupp. Vi kan inte riktigt avgöra om bilarna kommer från Renault eller om det handlar om en Photoshopentusiast som satt ihop dem, men det ser läckert ut oavsett!

Bilen, som egentligen heter Renaultsport Mégane, får en aggressiv front med RS-logotyp mitt i grillen. Förutom de bredare hjulhusen och de större fälgarna finns också små ventilationshål på framskärmarna, en bakspoiler och en ordentlig diffusor med dubbla avgasutblås.

Nya Renault Mégane RS avslöjad på nätet – eller...?

Det ryktades tidigare om att Renault Mégane RS enbart skulle lanseras som tredörrarsmodell, som med dagens generation, men på de här bilderna syns femdörrarsmodellen.

Nu undrar vi förstås vad som hamnar under motorhuven – förmodligen blir det en turboladdad 2,0-litersmotor precis som idag, men med effekten uppskruvad till omkring 300 hästkrafter.

Det är heller inte känt om Renault ska lansera Mégane RS med manuell låda eller dubbelkopplingslåda. Den mindre modellen Clio RS finns ju numera enbart med dubbelkopplingslåda.

Nya Renault Mégane RS avslöjad på nätet – eller...?
Annons
Annons
Rulla till toppen