Volvo T6 Drive-E får nytt prestigepris: Technobest

Motorjournalister från Autobest har enats om att ge årets motorpris "Technobest" till Volvo T6 Drive-E. I juryn finns medlemmar från 26 europeiska länder. Nyligen fick Volvo också ett motorpris från amerikanska "Wards 10 Best Engines"
Annons

Volvo T6 Drive-E får nytt prestigepris: Technobest
Drivlinan i Volvo T6 Drive-E är avancerad med både turbo och kompressor för att få effekt över hela varvtalsregistret. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Prisregnet verkar aldrig ta slut för Volvo Cars. Nyligen kunde vi berätta att den amerikanska juryn utsett T6 Drive-E till en av världens tio bästa motorer i ”Wards 10 Best Engines”. Som om inte det skulle räcka är Volvo XC90 stor favorit till att bli ”Årets Suv 2016 i Nordamerika och här i Europa kan det mycket väl vinst även i ”Årets Bil 2016” där XC90 är en av sex finalister.

Framgång föder framgång och nu har ännu en jury enats om att ge pris till Volvo. T6 Drive-E får motorpriset ”Technobest”, en av de priser som delas ut av organisationen Autobest.

Autobest startade som en östeuropeisk motsvarighet till europeiska ”Årets Bil” och första priset delades ut 2001. Då ingick Rumänien, Bulgarien, Slovakien, Kroatien, Serbien och Cypern. Fram till 2015 växte gruppen till att innehålla motorjournalister från 15 länder och i år gjorde man ett rejält skutt genom att tillföra ytterligare elva länder. Sverige representeras av Anders Helgesson på Motormännen.

Juryn i Autobest skriver bland annat i sin prismotivering att Volvo visat med T6 Drive-E att man kan kombinera både motorstyrka och bränslesnålhet. Fyrcylindriga motorer presterar som sexor eller V8:or och Volvo har visat att man har kompetens långt utanför paradgrenen säkerhet.

Förutom detta utsågs även årets bil och titeln ”Autobest 2016” gick till Fiat Tipo, med minsta marginal. Fiat Tipo fick 1.492 poäng framför nya Opel Astra som belönades med 1.485 poäng.

Annons
Annons
Rulla till toppen