Den där glädjen när första snön kommit…

Första snön har fallit i stora delar av södra Sverige och det till glädje för både barn och vuxna. Har man en Nissan GT-R går det ju alltid att elda upp snön. Men enligt polisen leder också snön till ett farligt sladdande på parkeringsplatser där kunderna shoppar i mellandagsrean.
Annons

Att sladda runt i nysnön kan tyckas vara ett harmlöst nöje. Fördelen med att köra på sladd är att man vänjer sig vid en situation där det faktiskt går att skapa ett stort mått av bilkontroll, trots att greppet är väldigt dåligt. Något som kan inträffa vid vanlig körning, när man minst anar det.

Men körglädjen kan ta sig former som är mindre lämpliga. Polisen i norra Stockholm har fått in rapporter om att ungdomar samlas på parkeringsplatser vid stora köpcentrum. Att sladda runt i snön på en tom parkeringsplats är inget polisen prioriterar högt, men problemet är att övningarna börjar så tidigt på eftermiddagen att de som shoppat på mellandagsrean fortfarande är kvar.

Vad vi förstått så här långt har körningarna på parkeringsplatsen inte lett till några olyckor. Men polisen uppmanar till försiktighet och ber föräldrar att tänka på vad bilen de nyss lånade ut kan användas till.

Uppmaning till dig som sladdar runt i snön på parkeringsplatser samt till dig som förälder som lånar ut bilen till ditt…

Posted by Polisen Täby/Danderyd/Vallentuna/Åkersberga/Vaxholm on den 29 december 2015

Annons
Annons
Rulla till toppen