Bildläcka: Volvo V90 avslöjad – helt omaskerad

Så här ser ersättaren till Volvo V70 ut. De läckta bilderna visar en helt omaskerad Volvo V90 som premiärvisas inom kort.

Volvo V90 dyker snart upp på vägarna. Den blir betydligt längre än dagens V70 och därför lär den inte tappa så mycket i lastkapacitet, trots att taklinjen blir slankare.

Strax efter premiärvisningen av Volvo S90 har det dykt upp bilder på en helt omaskerad V90. Här kan vi för första gången se den riktiga bilen som förmodligen ska visas upp på bilsalongen i Genève i mars.

Det skulle i så fall innebära att säljstarten för Volvo V90 blir senare under året, antagligen under hösten.

Vi har tidigare publicerat läckta bilder på en modellbil som visade hur Volvo V90 kommer se ut.

Volvo V90 hämtar många designdrag från Concept Estate från 2014. Bilen som ska ersätta V70 kommer också i en upphöjd crossoverversion med namnet V90 Cross Country. Därmed skrotas också modellnamnet XC70.

Precis som XC90 och S90 kommer Volvo V90 inte med några fem- eller sexcylindriga motorer. Här handlar det istället om de fyrcylindriga dieselmotorerna D4 och D5, som de flesta kunderna lär välja, och om toppmodellen T8 som blir en laddhybrid med 400 hästkrafter och en räckvidd på omkring fem mil på eldrift.

Kanske kommer Volvo V90 också med en trecylindrig motor som tillsammans med en elmotor blir en billigare hybridmodell än toppmodellen T8. Det ryktas dessutom om att Polestar ska sätta tänderna i Volvos kommande modeller och lansera snabba prestandaversioner.

Läs om den kompletta tidslinjen över modellerna som Volvo ska lansera efter S90.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker Volvo V90 ser riktigt bra ut. Tummen upp från mig!
938
279