Jeremy Clarkson erkänner: Reliant-rullningen var fusk

Inslaget i Top Gear när Jeremy Clarkson rullar vilt med en trehjulig Reliant Robin är ett av de mest sedda på YouTube. Men nu erkänner Clarkson att den dåliga väghållningen var en bluff. I originalskick var Reliant nästan omöjlig att volta med.

Vem i hela världen kan man lita på? I en av sina krönikor i The Sunday Times erkänner Jeremy Clarkson att den trehjuliga Reliant Robin i själva verket är "fantastisk att köra" och nästan omöjlig att rulla på sidan. Ändå är det massor av rullningar vi ser i det berömda avsnittet från Top Gear (se filmen i rutan ovan).

I sin krönika erkänner Jeremy Clarkson att han verkligen gillar Reliant Robin. Så pass mycket att han och resten av gamla Top Gear-gänget köpt varsin. Kärleken har spirat i flera år efter filminspelningen i Sheffield där Reliant Robin hade huvudrollen. Filminslaget har nästan tio miljoner visningar på YouTube och det genererar fortfarande många brev och mail till Clarkson.

Som vi ser i filminslaget är bilen preparerad med en full säkerhetsbur. Men för att få den stackars trehjulingen att rulla fick man även modifiera differentialen, då räckte det med att vrida på ratten för att bilen skulle lägga sig på sidan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag hade faktiskt på känn att det var något "fusk", fullt så enkelt rullar inte en Reliant Robin.
272
95