Koenigsegg Agera RS slutsåld – men vänta nu…

Du som sparar till en Koenigsegg Agera RS är tyvärr för sent ute. Alla de 25 exemplar som ska byggas är sålda, tio månader efter att modellen premiärvisades, vilket gör Agera RS till den modell som Koenigsegg sålde slut snabbast. Men det finns en chans…
Annons

Redan när Koenigsegg Agera RS premiärvisades på Genèvesalongen i mars 2015 var tio exemplar sålda. Koenigsegg Agera RS hamnade kanske lite i skuggan av den helt nya hybridbilen Koenigsegg Regera men modellen var en fullträff, efter bara tio månader är alla de 25 exemplar som ska tillverkas sålda.

Det gör Koenigsegg Agera RS till den snabbast säljande modellen hos sportbilstillverkaren i Ängelholm. Det är också den första modellen från Koenigsegg som uppfyller alla amerikanska lagkrav och kan köras där fullt lagligt. Produktionen fortsätter under året och de sista bilarna levereras till kund under 2017.

Med endast 25 tillverkade exemplar är Koenigsegg Agera RS en väldigt exklusiv bil, betydligt sällsyntare än någon av de i ”den heliga treenigheten”. Den är också kraftfullare med en V8-motor som ger hela 1.160 hk och 1.280 Nm på vanlig handelsbensin.

Men om du nu precis slagit sönder spargrisen och vill köpa en Koenigsegg Agera RS finns det faktiskt en chans. Hos AutoTrader i Dubai hittar vi det här vita exemplaret. Begärt pris är 8,45 emiratiska dirham, vilket med dagens kurs är i runda slängar 20 miljoner kronor och då finns det lite pengar över till frakten också.

Koenigsegg Agera RS slutsåld – men vänta nu…
Alla 25 exemplaren är sålda men det har redan letat sig ut ett exemplar som ”begagnad”. Begärt pris 20 miljoner kronor.
Koenigsegg Agera RS slutsåld – men vänta nu…
Bara 25 exemplar ska byggas och de sista bilarna levereras till kund i början på nästa år. Foto: Oskar Bakke. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen