VW:s filmtrick: Backar med släp i full hastighet

Med nya hjälpsystemet från VW är det lika lätt att backa med släp som att köra rakt fram. Nej, knappast. Se filmen som visar hur VW luras.

Trailer Assist är ett system i nya Volkwagen Passat som hjälper föraren att backa med släp. Och för att visa hur bra systemet är har VW gjort en reklamfilm som illustrerar just detta. Faktum är att det blir så lätt att backa med släp (om bilen är utrustad med Trailer Assist) att det går lika fort som att köra rakt fram, utan släp (se filmen ovan).

Nja, man ska kanske inte tro på allt man ser. Som vi kan se i "bakom kulisserna"-filmen (nedan) är släpet en omgjord bil som riggats med ett skåp, i vilket man kan se ut genom, men inte omvänt. I skåpet/bilen/släpet sitter en förare och kör som vanligt, föraren i Passaten får däremot backa som bara den, men han får viss hjälp via röstinstruktioner.

Trots att Volkswagen Norge överdriver en smula om hur lätt det är att backa med Trailer Assist är det rätt kul. Framför allt skulle man haja till om man blev omkörd av ett backande ekipage...

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Bra reklam faktiskt.
99
18