Nevs bilar får inte heta Saab

Det står nu klart att Saab AB, som äger varumärket, definitivt sagt nej till elbilstillverkaren Nevs att få använda varumärket Saab på sina bilar. "Det pågår inte längre någon diskussion om Nevs ska få använda varumärket", säger Sebastian Carlsson till Autonews.

Nevs bilar får inte heta Saab

Nevs, National Electric Vehicle Sweden, som köpte delar av Saab Automobile efter konkursen 2012, har den senaste tiden rapoorterat om två stora affärer, den ena värd över 100 miljarder kronor och 150.000 bilar, den andra på cirka 20.000 bilar. Nevs ska leverera eldrivna bilar som baseras på Saab 9-3. Enligt ryktena skulle bilarna heta Saab.

Vi har tidigare rapporterar att Nevs inte skulle få använda Saab-namnet på bilarna, men nu står det helt klart att Nevs bilar inte kommer att säljas under Saab-namnet då Saab AB som äger varumärket definitivt har sagt nej.

"Vi har återkallat rätten att använda varumärket", säger Saab AB:s talesperson Sebastian Carlsson till Automotive News.

Nevs måste nu hitta på ett annat namn för bilarna, som även ska fungera i Kina eftersom bilarna främst ska säljas där.

Enligt flera medier kommer Nevs ha en egen fabrik klar i Kina i slutet av året. Batterierna till elbilarna kommer att tillverkas i Kina, men det mesta av bilen kommer att göras i svenska Trollhättan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Tråkigt att de Nevs bilar inte får heta Saab.
327
165