Vi provkör Volkswagen Tiguan: "Exakt så bra som du tror att den är"

Äntligen dags för provkörning av modellen som Volkswagen hoppas mycket på. Nya Tiguan är snålare och modernare än förra modellen. "Den ser mycket tuffare ut med sin nya design", säger Erik Trulsson.

Vi provkör Volkswagen Tiguan: "Exakt så bra som du tror att den är"

• Hej Erik, du har kört nya Tiguan hela dagen i Norrland, hur var det?
"Helt underbart! Det är så vackert här att jag blir salig. Vi mjukstartade på snötäckta landsvägar med milsvid utsikt. Sedan körde vi till en testanläggning på en isbelagd sjö. Äntligen är jag tillbaka på handling-banorna utanför Arvidsjaur där jag körde Volkswagen Golf R när den lanserades för ett par år sedan. Och det är så vansinnigt roligt att flänga runt här. Långa kurvor på dyngsladd i 130 km/h – jepp! Helt sjukt kul!"

• Så hur känns nya Volkswagen Tiguan?
"Den är precis så bra på allt det där som du undrar om den är bra på. Den finns med nya ställbara dämpare som ger ett riktigt bekvämt och välbalanserat chassi, alla tänkbara säkerhetsfunktioner, superbra infotainmentsystem med Android Auto och Apple Carplay, fikabord i baksätet och ett större bagageutrymme med dubbla lastgolv. Den är rymlig, trygg att köra och fyrhjulsdriven. Och nej, den ska inte ha någon fulkod till dieselmotorn."

• Så du menar att nya Tiguan är förutsägbart bra?
"Ja, precis. Den är exakt så bra som du tror att den är. Men den ser mycket tuffare ut med sin nya design. Jag gillar speciellt de kantigare linjerna och vecken på huven som ger en klart skarpare attityd. Förra Tiguan ser för mesig ut. Men den nya modellen är ingen värsting för det. Den har inte sådan där Touareg-pondus när man kör den, utan är mer förnuftig. Effektiv."

• Finns det inte något som är överraskande med den här bilen?
"Jo, faktiskt en grej. Och den förvånar mig! Men den får du läsa om i nästa nummer av auto motor & sport, för nu ska jag ut och ratta vidare med en bensindriven gynnare. Den har rappare gasrespons och är lättare att styra med gaspedalen när man åker på fetställ."

De svenska priserna för Volkswagen Tiguan är officiella – läs mer här.

Hela provkörningen av Volkswagen Tiguan publiceras i ett kommande nummer av auto motor & sport.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker Volkswagen Tiguan ser riktigt bra ut.
485
100