Fler detaljer avslöjade om Clarksons nya bilprogram

Jeremy Clarksons nya bilprogram ska bjuda på flera nyheter, avslöjar producenten.
Annons

Fler detaljer avslöjade om Clarksons nya bilprogram
Andy Wilman lyfte Top Gear, med hjälp av bland andra Jeremy Clarkson, från ett småtråkigt konsumentprogram till en världssuccé. Foto: BBC

Ingen bilentusiast har väl missat nyheten att Jeremy Clarkson gör comeback med ett helt nytt bilprogram, den här gången hos streamingtjänsten Amazon. Han tar med sig både Richard Hammond, James May och tidigare Top Gear-producenten Andy Wilman.

Det är Andy Wilman som nu avslöjar en del detaljer kring det nya bilprogrammet i en intervju med tidningen Broadcast. Enligt honom var det framför allt tre anledningar som fick teamet att välja Amazon.

”Pengar, frihet och kärleken till kvalitet. De tre sakerna var det som var attraktivt. Programmet har fått en riktigt bra budget”, säger han.

Så många miljarder betalar Amazon för Top Gear-trion
Fler detaljer avslöjade om Clarksons nya bilprogram
En del streamingtjänster har börjat släppa hela säsongen av en ny tv-serie direkt, men det blir förmodligen inte aktuellt för Top Gear-gängets nya program, enligt producenten Andy Wilman.

Amazon ska alltså inte lägga sig i vad bilprogrammet ska handla om. Programmet ska också bjuda på flera nyheter, men vissa segment hämtas från gamla Top Gear, till exempel studioinspelningarna och äventyrsresorna ute i världen.

”Men det kommer bli ett nytt utseende, nya inslag, ett nytt hem. Vi har varit så upptagna av att göra den jäkla affären att utvecklingsprocessen börjar på allvar först nu.”

Det nya bilprogrammet ska innehålla tre säsonger med tolv avsnitt i varje säsong. Avsnitten är en timme långa. Första avsnittet ska visas hösten 2016 och det verkar som att The Stig inte följer med.

Om Clarkson inte hade slagit BBC-producenten Oisin Tymon hade teamet förmodligen fortsatt som förut, säger Andy Wilman.

”Vi planerade inte för detta och vi skulle ha fortsatt, men sådant är livet, och det ser riktigt bra ut just nu. Vi får fortsätta jobba, vi får nya utmaningar och Top Gear är i bra händer. Tittarna får två bilprogram, det är inget fel med det.”

Missa inga bilnyheter – gilla oss på Facebook!

Så var sista avsnittet av "gamla" Top Gear med Jeremy Clarkson
Fansen tycker LaFerrari – Jeremy Clarkson tyckte Ferrari 488 GTB
Annons
Annons
Rulla till toppen