Alpina B7 – nya sportlimousinen med 600 hästkrafter

Nya lyxlimousinen är lika snabb som en superbil – utmanar Mercedes-AMG.

Alpina B7 – nya sportlimousinen med 600 hästkrafter
Alpina B7 får en hel del uppdateringar jämfört med en "vanlig" 7-serie, bland annat i form av ett sportavgassystem. Målet har varit att uppnå "utsökt långdistanskomfort" i kombination med betydligt bättre köregenskaper än hos föregångaren, enligt Alpina.

Hittills har det inte blivit verklighet av ryktena om att BMW skulle lansera en prestandaversion av 7-serien. Någon BMW M7 har inte dykt upp och nu kanske det inte finns något behov längre, eftersom BMW-förfiningsfirman Alpina visat upp nya B7 – en BMW 7-serie för alla som tycker att en BMW 7-serie inte är exklusiv nog.

Alpina B7 xDrive har en trimmad version av BMW:s V8-motor med dubbla turbo på 4,4 liter som nu ger 600 hästkrafter och 800 Nm.

Den här superlimousinen gör 0–96 km/h på 3,6 sekunder och ska enligt preliminära uppgifter toppa 311 km/h. Perfekt när direktören har bråttom till mötet, men förmodligen vill hen inte sitta i baksätet – en Alpina ska köras.

Alpina B7 har ett sportavgassystem, fyrhjulsdrift, fyrhjulsstyrning och uppdaterad fjädring. Självklart finns också de Alpinatypiska fälgarna: 20 tum är standard, 21 tum är tillval.

På utsidan märks ett nytt bodykit samt fyra runda avgasutblås. Interiört kan föraren och passagerarna njuta av Nappaläder, keramikdetaljer, head up-display, exklusiva instegslister samt blå och grön kontrastsömnad på ratten.

På bilderna verkar det också som att Alpina nu fått möjlighet att skräddarsy de digitala instrumenten från BMW med Alpinas grafiska profil. Det finns två lägen att välja på: ett klassiskt (med runda instrument och röda mätarnålar) och ett sportläge.

Priserna beräknas börja på omkring 1,3 miljoner kronor.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag älskar Alpina!
219
42