Vilken är bilen i filmen?

Vad är det för bil som "NN" kör i den filmen? En inte ovanlig fråga om bilfolk. Nu finns databasen där du själv kan söka...
Annons

Vad är det för bil som "NN" kör i den filmen? En inte ovanlig fråga om bilfolk. Nu finns databasen där du själv kan söka svaret.

Vilken är bilen i filmen?
Kowalski på väg i en Dodge Challenger R/T i kultklassikern ”Vanishing point” (Jakten mot nollpunkten).

Så sent som i höstas pågick rena mejlbombningen till vår insändarredaktör. Då handlade det om vilken bil som kommissarie Lynley rattar i TV-serien. (Rätt svar: Bristol 410).
Bilfolk tittar på film. Och glömmer. Eller misslyckas att identifiera vad skurken eller hjälten kör omkring med.
Nu finns hjälpen: imcdb.org (länk längre ned) är sajten där det blir ordning och reda på bilar och filmer. En sökfunktion gör att du kan söka på filmer, TV-shower eller efter en specifik bilmodell och se i vilka filmer den förekommer.
Många av träffarna illustreras av stillbilder från den aktuella filmen. Ett ”stjärnsystem” visar också om bilen i fråga hade huvudroll eller bara svischade förbi i handlingens utkant. Här finns också kommentarer från användare.

Vilken är bilen i filmen?
Oumbärlig sajt i jakten på bilar i filmens värld.

På så sätt får man veta att det förutom huvudrollens Ford Mustang också förekommer en Saab 96 i Steve McQueen-klassikern Bullit.
Sajten innehåller också ett forum för bil/film-entusiaster och en avdelning oidentiferat där vem som helst kan bidra med sina kunskaper.
Sa vi guldgruva?

Annons
Annons
Rulla till toppen