Flera Volvomodeller drabbade av farligt fel – bilen stänger av sig

Flera Volvomodeller drabbade av farligt fel – bilen stänger av sig

Volvo utreder just nu ett mycket allvarligt fel som verkar drabba helt nya modeller. Bilen kan stänga av sig själv under färd för att starta om sig själv någon eller några sekunder senare.

Sekunder som kan kännas väldigt långa om föraren kör på en kurvig landsväg eller i en trafikerad korsning.

Felet har rapporterats in av flera användare på Volvoforumet Jag rullar, skriver Aftonbladet. De flesta drabbade bilägare verkar köra XC70, V60 och XC60 med femcylindrig dieselmotor men det är inte bekräftat av Volvo.

"Det är som att bilen startar om. Det tar bara en sekund, men allt dör i bilen och man tappar styrförmåga med servon. Bromsarna fungerar inte som de gör under färd. Det kan ju vara livsfarligt", säger en person som haft problem med sin bil till Aftonbladet.

Volvo är medvetna om problemet men har hittills inte rekommenderat bilägarna att låta bilarna stå. Både bromsar och styrning fungerar, men bromsservo och styrservo slås ut vilket gör att styrning och bromsar upplevs som trögare.

"Jag kan kort säga att vi tittar på det och är medvetna om rapporterna. För närvarande kan jag inte säga mer utan får i så fall återkomma vid ett senare tillfälle", säger Annika Bjerstaf, projektledare för pr och press på Volvo Cars till Aftonbladet.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag litar på att Volvo har bra kvalitetskontroll på nya bilar.
186
178